Víno připravené ze jmelí pomáhá při nechutenství. Vždy po 1 plné hrsti čerstvých listů jmelí a zeměžluče rozkrájíme a přelijeme 1 litrem trpkého, přírodního červeného vína. Tuto směs necháme přes noc odstát. Pak se uvede krátce do varu a pak ještě 10 minut mírně dovaří. Potom přidáme 3 jalovčinky drcené ve hmoždíři a necháme znovu 3 minuty vařit.
Nakonec ještě přisypeme 1 polévkovou lžíci kvetoucí meduňky, hrnec odstavíme z kamen, víno přikryjeme a necháme pomalu vychladnout. Nápoj pak scedíme a plníme do dobře uzavíratelných láhví. Komu chutná zeměžluč příliš hořce, může ji nahradit semeny ostropestřece mariánského či natí yzopu. Před jídlem pijeme dvakrát denně 1 likérovou skleničku tohoto vína. Toto víno lze užívat pouze tehdy, pokud netrpíme nízkým krevním tlakem.