Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak se zbavit mušek octomilek - tipy, rady, doporučení

S podzimem a zralým ovocem se do bytů stěhují i otravné mušky. A najednou jsou všude a množí se přímo před očima! Zkusili jste všechno a nevíte, jak se octomilek zbavit? Poradíme!

Octomilky nekoušou a nepřenášejí nemoci, přesto patří k nejotravnějšímu hmyzu. Jejich sezóna začíná s příchodem podzimu. Jakmile totiž ovoce dozrává, a ještě lépe kvasí, jsou mušky v sedmém nebi. Milují zbytky jídel a libují si ve shnilém ovoci, láká je víno a šťávy, nepohrdnou ale ani odpadky v koši. Do bytů se první octomilky dostanou klasicky oknem nebo na kusu ovoce. Pak se usadí a nakladou neuvěřitelné množství vajíček, kterých si zaručeně nevšimnete. Z vajíček se během tří dnů vylíhnou stovky dalších mušek. A vy pak nevíte, jak se jich zbavit. Poradíme vám, jak jim dát sbohem jednou provždy. Nebo aspoň do příštího podzimu. Především vyhoďte přezralé ovoce a zeleninu, "zdravé" kousky pečlivě uschovejte. Do lednice dejte i všechny koláče, zbavte se zbytků vína a sladkých nápojů. Vyhoďte všechny prázdné lahve nebo je důkladně vypláchněte. Zbytky jídla zlikvidujte nebo alespoň přikryjte a uschovejte. To platí i pro lahve s pitím. Vyneste odpadky a dobře umyjte odpadkový koš. Vyčistěte odpady v kuchyni i v koupelně, stačí na to klasický chemický čistič. Vydrhněte kuchyňskou linku a spíž, utřete všechny zapomenuté kapky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny