Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bylinkové víno na srdce, srdeční víno - recept, návod, postup výroby

Víno prospívající srdci: do litru přírodního vína se dá deset čerstvých stonků petržele i s listy, k tomu se přidá jedna až dvě polévkové lžíce vinného octa. Vše se deset minut povaří na slabém plameni (pozor, pění to!). Potom se přidá 300 gramů pravého včelího medu a opět se nechá čtyři minuty povařit. Láhve se vypláchnou silným alkoholem a víno na srdce se do nich za horka naplní. Důkladně uzavřeme! Na dně se vytvoří usazenina, není však škodlivá a je možné ji klidně vypít.

Dr. Hertzka píše: „Je celkem jedno, zda vezmeš bílé nebo červené víno. Musí však být pravé … Musíš jen dodržet předepsaný postup. Med se přidává až po prvém vaření a musí být též převařený. Neobávej se vaření… Jen si pokojně uvař své petrželovo-medové víno na srdce!“ Dále dr. Hertzka píše: „Když jednou ucítíš své srdce, užívej dvě, tři i více polévkových lžic vína denně a veškerá píchnutí
srdce (při změně počasí nebo při rozčilení) jakoby byla odfouknuta. Nemusíš být malicherný ani úzkostlivý, neboť si nijak nemůžeš uškodit. A nejen při začátečních, lehkých bolestech srdce, ale i při skutečných slabostech srdce, ba dokonce při vážném onemocnění srdce ti velice dobře pomůže toto petrželovo-medové víno, snad tě i vyléčí!“ Dne 21.1.1980 jsem obdržela dopis od jedné ženy z okolí Salzburgu, který vám tu cituji: „Oznamuji Vám, že jsem začala pít víno na srdce a měla jsem úspěch. Před deseti roky mne operovali. Řekli mi, že mám slabé srdce a že v důsledku toho budu mít stále bolesti, kterých mne už neumějí zbavit. Znamenalo to, že se s tím musím vyrovnat. Díky vínu moje těžkosti po dvou měsících zmizely. Necítím se už vůbec slabá.“

Zdroj: Maria Treben, Zdraví z boží lékárny

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny