Zdravé jídlo, strava
Proč se nemá vařit polévka příliš dlouho
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5866x
Nevařte polévku zbytečně dlouho (zejména pokud v ní není maso), abyste nezničili cenné vitamíny a minerály. Zelenina by měla být přiměřeně měkká, ne však převařená nebo dokonce rozvařená.
Zdravé zahuštění polévky bez použití jíšky
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7582x
Chcete-li, aby polévka byla zdravější, nezahušťujte ji jíškou. Místo toho rozkvedlejte v hrnečku sestudenou vodou hladkou mouku. Tu pak vmíchejte do polévky. Polévku lze také zahustit ovesnými vločkami. Přidat je můžete buď celé, nebo je předem najemno rozemlít.
Chřest snižuje krevní tlak, zlepšuje trávení, odvodňuje, je dietní
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4396x
Ze všech druhů zeleniny má chřest nejméně kalorií, navíc obsahuje vlákninu a látky, které podporují trávení, rychlé odvodnění a také snižování vysokého krevního tlaku. Pokud si ho neosolíte, jeho účinky se zná sobí. Vodu, ve které chřest povaříte, nevylévejte, ale vypijte. Tělo se tak zbaví dalších škodlivin. Čerstvý chřest poznáte tak, že jemně naříznete nehtem konec výhonku. Z místa by měla v tékat bílá tekutina. Oloupaný déle vydrží, když ho zabalíte do utěrky namočené ve slané nebo octové vodě.
Detoxikační účinek jablek
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6519x
Jablka obsahují velké množství látek, které přímo náleží k polyfenolickým antioxidantům (polyfenoly). Ty mají velký vliv na odplavování nebezpečných látek z těla. Jsou proto důležitou součástí jídelníčku.
Jak poznat chemicky obarvený čaj
Zveřejněno: čtvrtek 25. duben 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5989x
Je jednoduchý způsob, jak rozesnat přirozeně obavený čaj a čaj chemicky dobarvovaný. Chemicky obarvený čaj poznáte podle toho, že když do něj nakapete citron, tak nezesvětlá. Při přirozeně obarveném čaji dojde ke zesvětlení odstínu barvy čaje.
Proč je nutné odstraňovat zelené klíčky na bramobrách
Zveřejněno: neděle 14. duben 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5825x
Je lepší brambory oloupat nebo neloupat?
Zveřejněno: neděle 14. duben 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6587x
Jak snížit obsah tuku při smažení - tipy
Zveřejněno: sobota 13. duben 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6191x
Hlíva ústřičná v polévce a vaše zdraví
Zveřejněno: úterý 2. duben 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5656x
Do zelňačky, zeleninové polévky nebo boršče se výborně hodí hlíva ústřičná - prohloubí chuť a navíc je velice zdravá (snižuje krevní tlak, ochraňuje sliznici žaludku a také působí na pokles cholesterolu v krvi).
Další rady v kategorii
-
Banánové smoothie - jak připravit, udělat
-
Brambory a zdraví - jaké látky obsahují brambory
-
České smoothie - jak připravit, udělat
-
Chřest snižuje krevní tlak, zlepšuje trávení, odvodňuje, je dietní
-
Čím nahradit prášek do pečiva (vinný kámen)
-
Čím osladit bílý jogurt aby byl zdravější
-
Detoxikační účinek jablek
-
Dieta proti volným radikálům
-
Exotické smoothie - jak připravit, udělat
-
Hlíva ústřičná v polévce a vaše zdraví
-
Hruškovo-salátové smoothie - jak připravit, udělat
-
Jablečno-hruškové smoothie - jak připravit, udělat
-
Jablečno-mrkvové smoothie - jak připravit, udělat
-
Jak poznat chemicky obarvený čaj
-
Jak snížit obsah tuku při smažení - tipy
-
Je lepší brambory oloupat nebo neloupat?
-
Koření proti stárnutí - kurkuma, skořice, zázvor
-
Který olej je nejzdravější v kuchyni
-
Malinové smoothie - jak připravit, udělat
-
Posílení organismu - co jíst, čím posílit (medvědí česnek)
-
Proč je nutné odstraňovat zelené klíčky na bramobrách
-
Proč jíst kapustu a její vliv na naše zdraví
-
Proč jíst rajčata, vliv rajčat na naše zdraví
-
Proč se nemá vařit polévka příliš dlouho
-
Rajčatové smoothie - jak připravit, udělat
-
Strava při oslabení organismu (Mrkvové hranolky) - recept, postup, návod
-
Strava při oslabení organismu (Mrkvový tvaroh) - recept, postup, návod
-
Zdravé zahuštění polévky bez použití jíšky
-
► Mrkvový salát a zdraví - rýma, kašel, zahlenění, podporu kojení, ekzém