Potraviny
► Jak využít jablečné ohryzky (jablečný ocet)
Zveřejněno: úterý 12. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4555x
Jak využít ohryzky z jablek? Vyrobte si jablečný ocet. Jak ho vyrobit se dozvíte zde:
Jak využít stonek z brokolice - tipy, rady (polévka, dresing do salátu)
Zveřejněno: čtvrtek 7. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5288x
Jak využít stonek z brokolice? Ze stonku brokolice uvařte polévku, stylem bramboračka. Druhá možnost je ta, že brokolicový stonek necháte stát minimálně přes noc v čisté vodě a další den tuto zálivku použijte jako dresing do salátů.
Číst dál: Jak využít stonek z brokolice - tipy, rady (polévka, dresing do salátu)
Jak využít dužinu z odšťaveného ovoce, zeleniny (koláče, sušenky, palačinky, pečivo)
Zveřejněno: úterý 28. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4902x
Po odšťavení ovoce nebo zeleniny často zůstane příliš mnoho dužiny. Výborné na pečení různých koláčů, sušenek nebo třeba zeleninových palačinek. Dužina také udrží pečivo déle čerstvé, stačí trochu vložit v misce do chlebníku.
Číst dál: Jak využít dužinu z odšťaveného ovoce, zeleniny (koláče, sušenky, palačinky, pečivo)
Jak ušetřit při nákupu papriky (odlomte stopku)
Zveřejněno: úterý 3. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5166x
Má matka mě naučila super způsob jak ušetřit při nákupu papriky. Cena papriky je nezanedbatelná a asi 10-20% ceny tvoří stopka papriky (věděli jste to? ). Stopku papriky odlomte a nechte v odpadkovém koši u zeleniny. Zákazník vždy určuje co si koupí, pokud nechcete kupovat stopku papriky (což lze předpokládat), tak ji nechte v obchodě.
Jak ušetřit za krájené ovoce v supermarketu - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4552x
Jak ušetřit za krájené ovoce v supermarketu: ovoce krájejte raději sami doma - ovoce ze supermarketu prodávané porcované na plátky (ananas, vodní meloun aj.) je v poměru až sedmkrát dražší než celý plod. A navíc ani nevíte, čí ruce ho krájely a v jakém hygienickém prostředí!
Jak ušetřit peníze za tuk při pečení - tipy, rady (obal od másla, Hery)
Zveřejněno: pátek 12. prosinec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4868x
Na vytření pečícího plechu použijte obal od Hery nebo másla. Pak je možné ho použít i místo mašlovačky, potřeba tuku je asi čtvrtinová a nemusíte mašlovačku mýt.
Jak ušetřit za pizzu - vyberte si XXL
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6554x
Mnohé pizzerie nabízejí pizzu XXL. Tato obři pizza nakrmí spolehlivě dva strávníky a přijde levněji .než dvě jednotlivé pizzy.
Jak ušetřit za pečivo
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8536x
Jistě znáte nabídku happy hour v restauracích, ale i v obchodech s pečivem bývá občas možnost koupit zlevněné zboží krátce před uzavírací hodinou i za poloviční cenu.
Jak ušetřit tuk na vytření pečicího plechu, pekáče při pečení
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8143x
Na předem mírně ohřátý plech či pekáč spotřebujete při vymazávání podstatně méně tuku, než při natření zcela studeného plechu či pekáče.
Jak ušetřit za maso na cordon bleu
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6644x
Cordon bleu se obvykle připravuje z telecí kýty. Pokud máte jen omezený rozpočet, můžete použít i levnější vepřové nebo krůtí libové maso.
Další rady v kategorii
-
Jak přilepit štítek na zavařeniny, aby šel dobře sundat (bílek)
-
Jak ušetřit peníze za tuk při pečení - tipy, rady (obal od másla, Hery)
-
Jak ušetřit při nákupu papriky (odlomte stopku)
-
Jak ušetřit tuk na vytření pečicího plechu, pekáče při pečení
-
Jak ušetřit za krájené ovoce v supermarketu - tipy, rady
-
Jak ušetřit za maso na cordon bleu
-
Jak ušetřit za pečivo
-
Jak ušetřit za pizzu - vyberte si XXL
-
Jak využít dužinu z odšťaveného ovoce, zeleniny (koláče, sušenky, palačinky, pečivo)
-
Jak využít kapustový stonek - tipy (do smoothie, kořenící směsi)
-
Jak využít nespotřebovaný chleba (chlebové chipsy)
-
Jak využít stonek z brokolice - tipy, rady (polévka, dresing do salátu)
-
Jak, k čemu využít, použít prázdnou krabici od mléka nebo džusu - tipy, rady, doporučení
-
► Jak ušetřit za ztužovač šlehačky, čím nahradit ztužovač šlehačky
-
► Jak využít jablečné ohryzky (jablečný ocet)
-
► Jak využít nevypitý zbytek vína (vinné kostky)
-
► Jak využít slupky od jablek aniž byste je vyhodili do koše nebo na kompost
-
► Jak využít zbylé palačinky, omelety (vložka do polévky)
-
► Jak využít zbytek piškotů, piškotových moučníků - tipy, rady
-
► Jak využít zbytky slaných tyčinek, preclíků - tipy, rady