Brusinkový likér - příprava: Cukr svaříme s vodou, přidáme brusinky, pomerančovou šťávu a kůru, promícháme a necháme zchladnout. Pak je lehce rozmixujeme, pouze tak, aby pustily šťávu, ale jinak by měly zůstat skoro celé. Přilijeme vodku a pečlivě promícháme. Likér přefiltrujeme, nalijeme do láhví, uzavřeme a na 3 týdny uložíme na tmavém a chladném místě, občas jej protřepeme.
Likér můžeme připravit i ze sušených brusinek, které předem na 3 hodiny namočíme do horké vody.
Brusinkový likér - suroviny:
- 250 g brusinek
- 500 g krystalového cukru
- 250 ml vody
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry z dobře omytého pomeranče
- 500 ml vodky