Rybízový likér - příprava: Rybíz propláchněte pod studenou tekoucí vodou a nechte okapat. Potom ho otrhejte a přesypejte do větší skleněné nádoby. Přidejte hřebíček a přilijte pálenku. Nádobu uzavřete a postavte na slunné místo, kde by měla odpočívat 2 měsíce. Poté vše přeceďte přes pláténko. Svařte vodu s cukrem, nechte mírně vychladnout, vmíchejte do rybízového základu a promíchejte.
Likér nalahvujte, uzavřete a nechte další 2 měsíce odpočinout v chladu a temnu.
Rybíz - účinky na zdraví, použití, využití - zde.
Rybízový likér - suroviny:
- 1 kg černého rybízu
- 2 lžíce hřebíčku
- 1 l calvadosu či jiné ovocné pálenky
- 350 g cukru
- 500 ml vody