► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2650x
Plněné grilované brambory - příprava: Brambory omyjte a uvařte je ve slupce doměkka. Pak je přepulte a vnitřky půlek vydlabejte do mísy. Anglickou slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji na rozpálené pánvi a na ní orestujte na plátky nakrájené očištěné žampiony. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte do mísy k bramborám.
Přisypte strouhaný parmazán, nasekanou zelenou petrželku a česnek, osolte a opepřete podle chuti. Směs promíchejte a naplňte jí vydlabané brambory. Vršek brambor posypte parmazánem a sekanou petrželkou a dejte na gril na 5 minut zapéct.
Plněné grilované brambory - suroviny:
- 8 velkých nových brambor
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 8 žampionů
- 2 lžice strouhaného parmazánu + na posypáni
- nasekanou petrželku
- 2 stroužky česneku nasekané na plátky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Další rady v kategorii
-
Čím rozdmýchat oheň v grilu (sůl)
-
Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)
-
Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování
-
Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo
-
Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít
-
Jak grilovat drůbeží maso - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozdělit gril do zón, aby se maso správně ugrilovalo - postup, návod
-
Jak zabránit rychlému vychlednutí jídla při grilování v zimě
-
Jak zkrátit čas grilování v zimě na sněhu
-
Jaké potraviny se hodí v zimě na grilování
-
Jaký gril se hodí na zimní grilování
-
Je na grilování lepší dřevěné uhlí nebo brikety?
-
Kdy je vhodný gril s poklopem
-
Kouř z grilu při grilování - jak zabránit, zamezit (sůl)
-
Marinování masa před grilováním - využijte tatarskou omáčku, pomerančovou či grepovou šťávu
-
Maso před grilováním - co s ním udělat, aby bylo měkké a šťavnaté
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (kávová sedlina)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda, voda)
-
Nákup dřevěného uhlí ke grilování - nač si dát pozor, jak nakupovat
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (kávová sedlina)
-
Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)
-
Příprava masa před grilováním - rady, doporučení
-
Uhlí v grilu špatně hoří - jak, čím pomoci, rozdmýchat plamen (fén)
-
Výber, koupě grilu - nač si dát pozor, jak vybírat (plech)
-
► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Jak, čím vyčistit špinavý gril (cibule)
-
► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience