Jak rozdělit gril do zón, aby se maso správně ugrilovalo - postup, návod
Zveřejněno: sobota 24. říjen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3588x
Během grilování zónujte. Co to znamená? Vpravo bude uhlí rozpálené na maximální žár, uprostřed by měla být asi patnáct centimetrů široká plocha s uhlíky pokrytými tenkou vrstvou popílku a vlevo uhlí ještě nezapálené. Při takovémto rozdělení budete mít jednu zónu na prudké opečení (vpravo), jednu na dopečení a změknutí masa (uprostřed) a jednu teplou zónu, kde můžete připravovat "choulostivé" pokrmy, jako je například ovoce (vlevo).
Další rady v kategorii
-
Čím rozdmýchat oheň v grilu (sůl)
-
Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)
-
Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování
-
Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo
-
Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít
-
Jak grilovat drůbeží maso - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozdělit gril do zón, aby se maso správně ugrilovalo - postup, návod
-
Jak zabránit rychlému vychlednutí jídla při grilování v zimě
-
Jak zkrátit čas grilování v zimě na sněhu
-
Jaké potraviny se hodí v zimě na grilování
-
Jaký gril se hodí na zimní grilování
-
Je na grilování lepší dřevěné uhlí nebo brikety?
-
Kdy je vhodný gril s poklopem
-
Kouř z grilu při grilování - jak zabránit, zamezit (sůl)
-
Marinování masa před grilováním - využijte tatarskou omáčku, pomerančovou či grepovou šťávu
-
Maso před grilováním - co s ním udělat, aby bylo měkké a šťavnaté
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (kávová sedlina)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda, voda)
-
Nákup dřevěného uhlí ke grilování - nač si dát pozor, jak nakupovat
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (kávová sedlina)
-
Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)
-
Příprava masa před grilováním - rady, doporučení
-
Uhlí v grilu špatně hoří - jak, čím pomoci, rozdmýchat plamen (fén)
-
Výber, koupě grilu - nač si dát pozor, jak vybírat (plech)
-
► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Jak, čím vyčistit špinavý gril (cibule)
-
► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience