Játrové nočky do polévky - příprava: Hovězí játra utřete nožem a prolisujte sítem nebo umelte na strojku. Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, dejte do misky a nechte vychladnout. Pak osmaženou cibuli utřete s vejcem, přidejte prolisovaná játra, sůl, majoránku, utřený česnek, pepř, morek a v mléce namočené a vymačkané žemle.
Směs dobře promíchejte, přimíchejte do ní strouhanku a přikryté nechte asi 30 minut odpočinout. Ze směsi tvořte lžičkou malé nočky, vkládejte do vařící osolené vody, nechte asi 5 minut povařit, pak je vyjměte a vložte do polévky.
Játrové nočky do polévky - suroviny:
- 100 g hovězích jater
- 20 g morku
- 40 g sádla
- 1 vejce
- 2 žemle
- sůl
- trochu majoránky a pepře
- 30 g strouhanky
- 1 stroužek česneku
- 20 g cibule
- petrželka
- 125 ml mléka