► Šafrán - použití, využití v kuchyni, do kterých pokrmů se hodí - tipy
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 10495x
Šafrán se často se používá především ve francouzské a španělské kuchyni. Nesmí chybět v provensálské polévce bouillabaisse či v pokrmech s rýží jako například paella nebo rizoto. Více než pro svoji chuť se šafrán používá k barvení pokrmů. Pokud chcete jídlo hlavně obarvit, přidejte šafrán na počátku vaření. Pokud plánujete jídlo šafránem ovonět, přidejte jej až později. Šafránem ořeňte velmi střídmě, při jeho nadměrném použití může jídlo chutnat hořce.
Další rady v kategorii
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bylinkové máslo - jak udělat, připravit
-
Česneková pasta - jak připravit, udělat
-
Česnekový prášek - jak připravit, udělat snadno a jednoduše
-
Chilli salsa - jak udělat, připravit
-
Čím dochutit hořčici
-
Co přidat ke koření, aby se kořenky neucpávaly - tipy, rady (hrách, rýže)
-
Co vše je dobré vědět o soli
-
Domácí krenex - jak připravit, udělat
-
Feferonková pasta - jak připravit, udělat
-
Hořčice ostrá, štiplavá - jak, čím zjemnit chuť (med)
-
Hořčice z datlí - jak udělat, připravit
-
Jablkový krenex - jak připravit, udělat
-
Jak často, v jakém časovém intervalu vyměňovat koření v kořenkách - tipy, rady, doporučení
-
Jak čím rozmýchat a ochutit ztvrdlou hořčici - tipy, rady, doporučení
-
Jak mrazit bylinky - tipy, rady, zkušenosti
-
Jak nakupovat koření - tipy, rady, doporučení
-
Jak nakupovat koření a jak ho správně uchovávat - rady, doporučení
-
Jak nasekat zelenou petrželku snadno a rychle - tipy, rady
-
Jak nastrouhat velmi malý kousek muškátového oříšku - tipy, rady
-
Jak poznáme, že jsou bylinky usušené a jak je skladovat, uchovávat - rady, doporučení
-
Jak si vyrobit drcený, mletý pepř bez použití mlýnku na pepr
-
Jak si vyrobit univerzální koření, kořenící přípravek - recept, postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat koření, aby co nejdéle vydrželo - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno přesypat koření ze sáčku do dózy
-
Jak správně otrhávat bazalku při vaření
-
Jak správně používat česnek jako koření, kořenící přípravek - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně skladovat, uchovávat koření, v jakém množství koření kupovat, nakupovat - tipy, rady doporučení
-
Jak sušit bylinky, aby se co nejrychleji usušily - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby nám koření v kořenkách při vaření nezvlhlo a nezměnilo aroma - rady, doporučení
-
Jak vylepšit, ochuti svačinu pomocí pesta - tipy, rady
-
Jak vyrobit, udělat petrželkový olej vhodný k ochucení zeleniny, těstovin, rýže - postup, návod
-
Jak zabránit hořknutí jídla při použití cayenského pepře - tipy, rady
-
Jak zabránit vyschnutí hořčice
-
Jak získat z bylinek při vaření co největší aroma
-
Jak zlepšit chuť zálivky (remulády) z obchodu
-
Jak zmírnit pálivost kari (smetana)
-
Jak zvýraznit aroma pažitky, petržele, bylinek při vaření
-
Jak zvýraznit chuť koření - tipy, rady, doporučení
-
Jak zvýšit, zvýraznit chuť koření v pokrmech - tipy, rady
-
Jak, čím snížit vydatnost stravy, oběda, večeře - tipy, rady, doporučení (chilli, hořčice)
-
Jak, čím zmírnit příliš ostrou chuť hořčice - tipy, rady
-
Jak, čím zvýraznit chuť kupované majonézy - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
-
Jak, z čeho, z jakých surovin namíchat pikantní koření vhodné k zelným a kapustovým pokrmům - recept
-
Jak, z čeho, z jakých surovin si vyrobit, připravit univerzální kořenící přípravek, kořenící směs - postup, návod
-
Jaké bylinky se hodí do polévky
-
Jaké potraviny lze ochutit fenyklem - tipy, rady
-
Jaký olej používat na dochucování zeleninových salátů - tipy, rady, doporučení
-
Jemná cuketová hořčice - jak připravit, udělat
-
Jemné feferonkové dochucovadlo - jak připravit, udělat
-
Kardamom - jeho použití v kuchyni, přísada do jídel a nápojů - tipy, rady, doporučení
-
Kdy, v jakém případě se nedoporučuje jíst hořčici - doporučení
-
Kopr naložený ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
-
Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - jak připravit, udělat
-
Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Koření - která koření se používají do kterých jídel
-
Krájení petrželky najemno - jak krájet, aby si uchovala co nejvíce vůně (nůžky)
-
Křen s kečupem a česnekem - jak připravit, udělat
-
Křen s vínem a hořčicí - jak připravit, udělat
-
Kurkuma - jak vypadá a kde se dá při vaření použít - rady, tipy, doporučení
-
Mangoldové pesto - jak udělat, připravit
-
Marocké koření - suroviny, ingredience, složení
-
Mixovaná křenová pasta - jak připravit, udělat
-
Mletý pepř v kořence vlhne - jak, čím zabránit, zamezit (celý pepř)
-
Mrazení bylinek - jak mrazit, zamrazit
-
Mražení, zmrazování bylinek - jak to udělat, co použít (formičky na led)
-
Mražení, zmrazování kopru - jak to udělat
-
Nakládání byliny, bylinek, bylinkový ocet, olej - jak udělat, připravit
-
Olivovo-česneková pasta - jak udělat, připravit
-
Olivy - jak, čím vylepšit chuť (česnek, paprika, majoránka)
-
Ostrá cuketová hořčice - jak připravit, udělat
-
Pažitka se při krájení nepomačká - jak to udělat, co použít (nůžky)
-
Perželová nať zvadlá, povadlá - jak, čím vrátit svěžest (voda)
-
Pikantní domácí koření, vhodné na zelné a kapustové pokrmy - recept, postup, návod
-
Pikantní dýňová hořčice - jak připravit, udělat
-
Pozor na bylinkové čaje - rady, doporučení
-
Přísada do pečiva z pomerančové kůry - postup, návod
-
Proč neskladovat, neuchovávat koření v papírových sáčcích - rady, doporučení
-
Proč, z jakého důvodu neuchovávat koření v papírových sáčcích - rady, doporučení
-
Smetanový křen - jak připravit, udělat
-
Sušení bylin, bylinek - jak sušit, usušit
-
Sušení šípků - jak sušit
-
Využití saturejky v kuchyni - tipy, rady
-
Zázvor - jeho použití a vliv na zdraví - tipy, rady, doporučení
-
► Bazalkové pesto - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Bylinkový ocet na vaření - příprava, postup
-
► Bylinkový olej na vaření - recept, postup, příprava
-
► Bylinky nakládané v soli - příprava, recept, postup
-
► Domácí Podravka, Kuchárek, Vegeta BEZ GLUTAMÁTU - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
► Jak otevřít jednorázový mlýnek na koření Kotanyi - video, postup, návod, tipy, rady
-
► Jak oživit zvadlou petržel aby vypadala jako čerstvě vyrytá ze záhonku
-
► Jak sušit bylinky v mikrovlnné troubě - postup, návod
-
► Jak uchovat petrželovou nať čerstvou několik dní
-
► Jak vyčistit zakalený stolní olej snadno a rychle, jak naředit hustý olej
-
► Jak zabránit ucpání pepřenky, kořenky na mletý pepř (přidání celých semen pepř)
-
► Jak zabránit vyblednutí mleté papriky
-
► Jak zabránit zaschnutí hořčice ve sklenici, skleničce
-
► Jak zamrazit čerstvé bylinky - postup, návod