Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Skořicové lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Skořicové lívanečky - příprava: Do mísy si připravíme krupičkovou mouku, kterou polejeme vařící vodou nebo mlékem a necháme stát 4 hodiny. Poté přimícháme do těsta žloutky, sůl, citronovou kůru a těsto třeme 20 minut. Lívanečník vymažeme rozpáleným máslem, těsto do něho nalejeme a upečeme.

Upečené horké lívanečky obalíme ve skořicovém cukru a podáváme k nim dušené ovoce.

 

Skořicové lívanečky - suroviny:

  • 500 g krupičkové (polohrubé) mouky
  • 1 l vřelé vody nebo mléka
  • 4 žloutky
  • sůl
  • citronová kůra
  • 50 g másla na lívanečník
  • 50 g skořicového cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny