Moravská omeleta - příprava: Rozpusťte 40 g másla, vmíchejte do něj 3 lžíce mouky a 2 celá vejce. Postavte na sporák. Míchejte a přilévejte po troškách 1/2 l mléka. Vařte tak dlouho, dokud nevznikne kaše, pak odstavte a míchejte, dokud těsto nezchládne.
Potom utřete 30 g másla, 50 g vanilkového cukru, 3 žloutky, trochu ustrouhané citronové kůry, vše se dobře smíchejte. Do směsi přidávejte po troškách vychladlé těsto. Když je všechna kaše dobře rozmíchaná, přidejte do ní ze 3 bílků tuhý sníh. Těsto dejte na pomaštěnou pánev, posypte hrozinkami, rozkrájenými mandlemi, citronátem a zvolna pečte.
Moravská omeleta - suroviny:
- 40 g + 30 g másla
- 3 lžíce mouky
- 2 + 3 vejce
- 500 ml mléka
- 50 g vanilkového cukru
- 30 g hrozinek
- 20 g mandlí
- 20 g kandované citronové kůry (citronát)