Meruňkový džem s banány - příprava: Meruňky a banány nakrájíme na menší kousky a za stálého míchání rozdusíme. Pak je rozmixujeme ponorným mixérem, znovu přivedeme k varu a ještě 5 minut povaříme. Přidáme kyselinu citronovou a želírovací přípravek rozmíchaný asi se 3 lžícemi cukru, promícháme, přisypeme zbývající cukr a za stálého míchání povaříme 5 minut od doby varu.
Ještě horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a postavíme na 10 minut dnem vzhůru.
Meruňkový džem s banány - suroviny:
- 1 kg vypeckovaných meruněk
- 500 g oloupaných banánů
- 1 lžička kyseliny citronové
- 600-800 g krystalového cukru (podle sladkosti meruněk)
- 1 balíček želírovacího přípravku 2:1