Mirabelkový džem s broskvemi - příprava: Mirabelky omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme k mirabelkám. Broskve na chvíli ponoříme do horké
vody, oloupeme a zbavíme pecek. Dužninu nakrájíme na malé kousky a přidáme k mirabelkám. Ovoce zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přidáme k ovoci. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a necháme tři minuty vařit. Přimícháme meruňkový likér. Uděláme jednu nebo více rosolotvorných zkoušek. Džem odpěníme a horký plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu až k úplnému vychladnutí.
Mirabelkový džem s broskvemi - suroviny:
- 700 g mirabelek
- 2 citrony
- 700 g broskví
- želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru)
- 4 polévkové lžíce meruňkového likéru