Ovoce v rumu - příprava: Do 3-5 l sklenice vrstvíme ovoce tak, jak dozrává. Začneme jahodami, posypeme je cukrem a zalijeme rumem tak, aby byly akorát ponořeny. Pak postupně přidáváme třešně a další druhy ovoce a vždy je posypeme cukrem a zalijeme rumem.

Na další vrstvy ovoce už dáváme cukru méně, než na vrstvu první. Sklenici vždy zase uzavřeme a uložíme do chladna a temna. Už po měsíci je ovoce připraveno ke konzumaci. Pokud se nesní, vydrží až do Vánoc.

Ovoce v rumu - suroviny:

  • jahody
  • třešně
  • maliny
  • ostružiny
  • borůvky
  • meruňky
  • hroznové víno apod.
  • krystalový cukr
  • rum
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny