Pečený ovocný čaj - příprava: Ovoce očistíme a větší pokrájíme na menší kousky, rovněž tak oloupaný citron. Přidáme cukr a koření, promícháme a vše nasypeme na plech s vyšším okrajem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 C a pečeme asi půl hodiny, během pečení dvakrát nebo třikrát promícháme.
Hotové rychle promícháme s rumem, naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru. Při použití vložíme 1-2 lžíce směsi do sklenice a zalijeme horkou vodou, nebo ji můžeme přidat do čaje.
Pečený ovocný čaj - suroviny:
- 1 kg rybízu
- 1 kg směsi letního ovoce
- 2 citrony
- 750 g krystalového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 4 hvězdičky badyánu
- 5 hřebíčků
- 2 dl rumu