Bůčková roláda - recept: Mrkev vodorovně rozkrojte a v osolené vodě ji uvařte do poloměkka. Párek a sterilované okurky podélně rozkrojte. Bůček rozkrojte na plát. Rozklepejte ho, nasolte a opepřete. Rozložte ho na pracovní plochu, potřete hořčicí a obložte zeleninou. Pak ho pevně sviňte a upevněte provázkem. Roládu vložte do pekáčku, podlijte vodou, posypejte kmínem a obložte šalvějí. Přiklopte pečte v předehřáté troubě při200°C asi 40 minut. Potom roládu odklopte a za občasného přelévání výpekem ji dopečte dozlatova. Podávejte s bramborovými knedlíky.
Bůčková roláda - suroviny:
- 1 větší mrkev
- sůl
- 1 pórek
- 3 sterilované okurky
- 1200g vepřového bůčku bez kosti
- mletý černý pepř
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1-2 lžičky celého kmínu
- několik snítek šalvěje