Citronový koláč - recept: Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Do středu udělejte důlek, vložte do něj tuk, přidejte vodu a vypracujte těsto. Vyválejte kulatý plát, vložte ho do formy a těsto propíchejte vidličkou. Pečte při 180 "C asi 30 minut. Nechte zchladnout a naplňte citronovým krémem. Na krém uvařte klasický pudink podle návodu, dejte ale o trochu méně mléka, krém pak pěkně drží. Do pudinku vmíchejte rozpuštěné máslo, žloutky, kůru a šťávu z citronu.
Citronový koláč - suroviny:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 6 lžic rozehřátého tuku
- špetka soli
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce studené vody
Na krém:
- 1 a půl hrnku vody
- 1/2 hrnku cukru
- 2 žloutky
- 1 citron
- 2 lžíce rozehřátého másla
- špetka soli