Bifteky plněné ovčím sýrem - příprava: Strouhanku smícháme s mletým hřebíčkem a orestujeme na suché pánvi. Necháme vychladnout. Rajčata nařízneme křížem, spaříme vařící vodou, odstraníme slupku, semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mleté maso smícháme s cibulí,
česnekem, vejcem, rajčaty a strouhankou a zpracujeme. Okořeníme oreganem, solí, pepřem. Z masové směsi tvoříme malé karbanátky. Fetu rozdrobíme a naplníme jí každý karbanátek. Takto zpracované "bifteky" grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 8 minut, až je maso propečené. Podáváme s čerstvými chlebovými plackami a tzatziki.
Bifteky plněné ovčím sýrem - suroviny: Na 10 kusů:
- 3 lžíce strouhanky
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1 rajče
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g míchaného mletého masa
- 1 vejce
- 1 lžíce sušeného oregana
- sůl, pepř
- 50 g sýra Feta