Klobásky po španělsku - příprava: Klobásky kolem dokola propícháme. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na 3cm kousky. Stroužky česneku oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Víno svaříme s 500 ml vody, vložíme klobásky, česnek, cibulku a papriky a necháme 5 minut táhnout. Následně vše
vyjmeme z hrnce a necháme okapat. grilujeme dokřupava asi 10 minut. Podáváme s pikantním dipem.
Klobásky po španělsku - suroviny: Na 4 porce:
- 4 hrubě mleté klobásky
- po 1/2 červené, žluté a zelené papriky
- 12 stroužků česneku
- 1/2 svazku jarní cibulky
- 500 ml bílého vína
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce směsi sušených bylinek