Makrela v šunce - příprava: Makrely omyjeme a osušíme. Zevnitř i na povrchu potřeme solí a pepřem. Každou makrelu naplníme plátkem šunky a snítkou estragonu. Zbylými plátky šunky rybu ovineme. Upevníme kuchyňskou nití. Makrely
položíme na alobal a potřeme olivovým olejem. Přilijeme malé množstvi bílého vína a pevně zabalíme do alobalu. Makrely grilujeme na horkém grilu asi 12 až 15 minut. Poté opatrně rozbalíme alobal tak, aby šťáva nevytekla. Rybu servírujeme ve fólii a s dílky citronu. Podáváme s chlebem, jako přílohu míchaný salát.
Makrela v šunce - suroviny:
- 4 vykuchané makrely
- sůl, pepř
- 8 tenkých plátků šunky sušené na vzduchu
- 4 snítky estragonu
- 40 ml olivového oleje
- 60 ml suchého bílého vína
- dílky citronu