Tuňák po Portugalsku - příprava: Chilli papričky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Česnek oloupeme. Chilli a česnek nasekáme nadrobno. Koriandr opláchneme, otřepeme do sucha a nasekáme. Polovinu dáme
stranou. Všechny přísady kromě ryby a soli smícháme a dáme do ploché porcelánové mísy. Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 stejně velké plátky. Rybí plátky položíme do marinády, zakryjeme a necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce. Předehřejeme gril a potřeme olejem. Rybu vyjmeme z marinády a osotíme. Plátky tuňáka grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Posypeme zbytkem koriandru a podáváme s rýží.
Tuňák po Portugalsku - suroviny:
- 3 červené chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- 1 svazek koriandru
- 1 lžice mleté papriky
- 1 lžice pepře
- 125 ml olivového oleje
- 60 ml limetkové šťávy
- 750 g filetu z tuňáka
- sůl
- olej na gril