Rostbíf na grilu - příprava: Rostbíf necháme v mrazničce namrazit. Poté jej nakrájíme asi na 5 mm silné plátky a naskládáme do ploché mísy. Olej smícháme s grilovacím kořením a směsí potřeme maso. Necháme odležet asi 30
minut. Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Papriku očístíme, omyjeme a odstraníme semínka, nakrájíme na kousky asi 3 x 3 cm. Zelí také omyjeme, osušíme a nakrájíme. Plátky masa vyjmeme z marinády, osušíme a překrojíme napůl. Napichujeme na špízy střídavě s rajčaty, paprikou a bílým zelím. Pokapeme trochou marinády a grilujeme na rozpáleném grilu asi 8 minut. Během grilování několikrát obrátíme. Nakonec okořeníme mořskou solí a pepřem. Podáváme s okořeněným jogurtem.
Rostbíf na grilu - suroviny:
- 400 g rostbífu
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžičky grilovacího koření (směs)
- 4 rajčata
- 1 zelená paprika
- 200 g bílého zelí
- hrubá mořská sůl
- pepř