Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - příprava: Steaky položíme na pracovní desku a naplocho naklepeme. Citronovou kůru smícháme s tabaskem a whiskey,
přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, papriku, javorový sirup, hořčici a kajenský pepř. Steaky s marinovací směsí dáme do mikrotenového sáčku, marinádu vetřeme do
masa. Necháme od ležet nejméně 2 hodiny v chladničce. Steaky vyjmeme z marinády, osušíme kuchyňskou utěrkou a potřeme olejem. Rajčata omyjeme, rozpůlíme
a rovněž potřeme olejem. Steaky grilujeme při vysoké teplotě po každé straně 3 (dorůžova) až 5 (propečené) minut. Rajčata grilujeme na kraji roštu řeznou stranou dolů. Steaky zabalíme do alobalu a necháme ještě dalších 5 minut na grilu táhnout. Nakonec steaky a rajčata osolíme, opepříme a společně servírujeme.
Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - suroviny:
- 4 steaky z roštěnce po 200 g
- strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- pár kapek tabaska
- 4 lžice Bourbon whiskey
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky javorového sirupu
- 1 lžička hořčice
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 4 velká rajčata
- sůl, pepř
- olej na potření