Telecí steaky s tuňákovým dipem - příprava: Telecí steaky omyjeme a osušíme. Limety omyjeme horkou vodou a nakrájíme na dílky. Steaky dáme do mísy a poklademe limetovými dílky. Zalijeme olivovým olejem a necháme asi 2
hodiny marinovat. Tuňáka necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a vyjmeme žloutek. Tuňáka s vaječným žloutkem, sardelovou pastou, lžící nasekaných kaparů a limetovou šťávou rozmixujeme na pastu. Postupně přiléváme olivový olej. Do tuňákové pasty vmícháme jogurt, dochutíme solí a pepřem. Vaječný bílek a zbylé kapary nasekáme a vmícháme do dipu. Telecí steaky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Grilujeme na rozpáleném grilu asi 8 minut, během grilování jednou obrátíme. Hotové steaky podáváme s připraveným tuňákovým dipem.
Telecí steaky s tuňákovým dipem - suroviny:
- 8 malých telecích steaků
- 2 limety
- 8 lžic olivového oleje
Tuňákový dip:
- 1 konzerva tuňáka (150 g bez nálevu)
- 4 vejce
- 1 lžička sardelové pasty
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce limetové šťávy
- 100 ml olivového oleje
- 200 g přírodního jogurtu
- pepř
- sůl