Hovězí steak s kari omáčkou - recept: Hovězí maso odblaňte, nakrájejte na steaky a lehce je naklepejte přes mikrotenovou fólii. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a nechte v chladu marinovat aspoň 20 minut. Jarní cibulku nakrájejte najemno, čerstvý zázvor pak na drobné kostičky. Vše osrmahněte na oleji. Nakonec přidejte kari, orestujte a zalijte kokosovým mlékem a sójovou omáčkou. Nechte zredukovat, osolte a opepřete. Marinované steaky zprudka opečte přibližně tři minuty z každé strany, dochuťte je solí a nechte krátce dopéct v troubě. Hotové steaky přelijte kari omáčkou a podávejte s rýží. Na talíři můžete doplnit čerstvou zeleninou.
Hovězí steak s kari omáčkou - suroviny:
- 800g hovězí svíčkové nebo roštěné
- sůl
- barevný drcený pepř
- olej
- jarní cibulka
- 50g čerstvého zázvoru
- 2 lžíce kari
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce sójové omáčky