Polévka s haluškami - recept: Kosti zalijte 1,5 l studené vody. Přidejte cibuli, pepř, nové koření, bobkový list a osolte. Vařte asi dvě hodiny, sbírejte pěnu. Pak přidejte kořenovou zeleninu a uvařte ji doměkka. Celerovou nať odložte stranou. Z mléka a krupice uvařte hustou kaši. Po zchladnutí vmíchejte vejce, rozetřete na prkénko a nožem odkrajujte kousky do vroucí osolené vody. Uvařené halušky nechte okapat. Vývar přeceďte, kořenovou zeleninu nakrájejte a vraťte ji do vývaru. Přidejte dvě lžíce okapaného hrášku a uvařené halušky. Na talířích polévku ozdobte celerovou natí.
Polévka s haluškami - suroviny:
- 2 kg morkových kostí
- 1 cibule
- 15 kuliček celého pepře
- 8 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celeru s natí
- sterilovaný hrášek
Na halušky:
- 100ml mléka
- 20g másla
- 80g krupice
- 1 vejce
- sůl