Kdoulový kompot - recept: z kdoulí odstraníme stopku, bubáka a jadřinec. Kdoule rychle tmavne, takže ji okamžitě vložíme do octové nebo citronové vody, aby si uchovala barvu. Přidáme hřebíček, skořici a vanilkový lusk. Přivedeme k varu a krátce povaříme.   Vařenou kdouli vkládáme do sklenic, přidáme celou skořici a vanilkový lusk.

Do vody, v níž jsme kdoule vařili, přidáme cukr jako konzervant. Necháme rozpustit a nalijeme do sklenic s kdoulemi.

Kdoulový kompot - suroviny:

  • kdoule
  • hřebíček
  • skořice
  • vanilkový lusk
  • cukr
  • citron

 

kdoulovy kompot kdoulove pyre recept postup navod priprava suroviny ingredience

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny