Křenová sekaná - recept: Mleté maso vložte do mísy. Osolte ho, opepřete a vařečkou ho začněte propracovávat. Postupně vmíchejte mouku a vejce. Maso uložte do chladu a nechte 20 minut odstát. Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Křen oloupejte a nastrouhejte najemno. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Do mletého masa vmíchejte křen se sýrem, slaninu, rohlíky a petrželku. Směs dle potřeby dosolte a dopepřete. Navlhčenýma rukama vypracujte z masové hmoty šišku. Vložte ji do pekáčku, podlijte ji trochou vody a dejte do trouby. Při 180°C pečte sekanou asi 45 minut. Dle potřeby ji přelévejte výpekem a podlévejte další tekutinou.
Křenová sekaná - suroviny:
- 500g mletého masa
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 rohlíky
- 100ml mléka
- 70g křenu,
- 100g anglické slaniny
- 200g strouhaného sýra
- hrst sekané petrželky