Kuřecí stehna na rozmarýnu - recept: Rozmarýn opláchněte a lístečky otrhejte. Česnek nakrájejte na plátky a spolu s polovinou rozmarýnu ho dejte do misky a zalijte olejem. Kuřecí paličky omyjte a ostrým nožem nařízněte pod kůží. Kapsy potom naplňte zbylými lístky rozmarýnu. Paličky osolte a rozložte je do menšího pekáčku. Přelijte je bylinkovým olejem a podlijte trochou vody. V troubě je při 180 °C pečte asi 40 minut doměkka. Během pečení je přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte vodou. Fazolky očistěte a překrájejte je na polovinu. Papriku očistěte a nakrájejte ji na větší kousky. V pánvi rozpalte olivový olej a zeleninu na něm orestujte. Nakonec ji osolte a opepřete bílým pepřem a vmíchejte do ní piniová semínka. Pečené kuřecí paličky rozdělte na talíře. Přidejte orestovanou zeleninu a ozdobte rozmarýnem. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.
Kuřecí stehna na rozmarýnu - suroviny:
- 3 snítky rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 8 kuřecích paliček
- sůl
- 200g zelených fazolek
- 100g červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 20g piniových semínek
- bílý mletý pepř
- rozmarýn na ozdobení