Kuře na balzamikovém octě s paprikami - příprava: V pánvi na mírném ohni rozehřejeme olivový olej. Přidáme papriky a asi 8 miriut vaříme. Přisypeme hrozinky a 1 minutu promícháváme. Přimícháme balzamikový ocet, cukr, špetku soli a
pepře a vaříme další minutu. Stáhneme z ohně a přimícháme para ořechy či mandle. Omáčku dáme stranou a udržujeme ji vlažnou. Kuřecí řízky dáme do igelitového sáčku a naklepeme paličkou na maso. Vedle na talíři smícháme nastrouhaný sýr s moukou. Řízky obalíme nejprve v mouce se sýrem, poté ve žloutcích a nakonec v pražené strouhance. Rozehřejeme 2 lžíce rostlinného oleje na nepřilnavé pánvi a dáme smažit kuře. Opékáme z obou stran. Hotové řízky a paprikovou omáčku dáme do servírovací mísy a udržujeme teplé. Na pánev přilijeme 2 lžíce octa a 2 lžíce vody a promícháme. Vzniklou šťávou zalijeme kuřecí prsa a papriky.
Kuře na balzamikovém octě s paprikami - suroviny:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 6 lžic praženě strouhanky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 25 g mouky
- 2 lehce našlehané žloutky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce vody
Kuře na balzamikovém octě s paprikami - suroviny na omáčku:
- 2 velké červené papriky nakrájené na nudličky
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g hrozinek bez semínek
- 3 lžíce balzamikového octa
- lžíce cukru
- sůl
- pepř
- 30 g opražených a na plátky nakrájených para ořechů nebo mandlí