Kuře po sečuánsku - recept: Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky. Lehce je osolte a dobře promíchejte se škrobem. Na pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte. Pak ho vyjměte a uchovejte teple. Do výpeku dejte nakrájený zázvor, nadrobno nakrájený česnek a semínek zbavené a nadrobno nakrájené chilli papričky. Krátce orestujte. Přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a hlívu. Všechno dobře promíchejte a asi pět minut opékejte na pánvi. Opečené kuřecí maso vložte zpět, přilijte bílé víno, přidejte sójovou omáčku a nakrájenou jarní cibulku. Vše zlehka promíchejte a podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem. Podávejte s rýží.
Kuře po sečuánsku - suroviny:
- 600g kuřecích prsou
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce škrobové moučky
- 4 lžíce arašídového oleje
- 2 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 500g hlívy ústřičné
- 3 lžíce bílého vína
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 svazek jarní cibulky