Pečené vepřové ocásky - recept: Maso odřízněte od kostí a promíchejte s drceným kmínem a s česnekem utřeným se solí. Asi hodinu nechte odležet v chladu. Kosti s pokrájenou zeleninou povařte v osolené vodě asi 2 hodiny. Cibuli pokrájejte nahrubo a spolu s masem z ocásků vložte do pekáče. Lehce podlijte vodou a přiklopte. Duste v troubě při 170 C doměkka. Pak maso odklopte a při 190 C dopečte dozlatova. Maso vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a opražte ji. Přilijte 250 ml scezeného vývaru z kostí (zbylý použijte do jiného pokrmu), promíchejte a 15 minut provařte. Podávejte s pečivem nebo bramborovými knedlíky a špenátem.
Pečené vepřové ocásky - suroviny:
- 3 kg vepřových ocásků
- 1 lžíce drceného kmínu
- 4 stroužky česneku
- sůl
- 200g kořenové zeleniny
- 2 cibule
- 1 lžíce mouky