Salát z tresky s medem - recept: Vodou omyjeme sůl z povrchu tresky a rybu vložíme na 24 až 32 hodin do nádoby s velkým množstvím studené vody. Vodu během namáčeni několikrát vyměníme a tresku nakonec dobře osušíme. Salát omyjeme a nakrájíme na nudličky. Odložíme stranou. V míse našleháme vajíčko s medem a vodou. Smícháme mouku, droždí a špetku soli. Za stálého míchání přidáme vajíčko. Filety z tresky obalíme ve směsi vajíčka a medu.
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme tresku dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Pro přípravu octové zálivky v míse dobře smícháme všechny suroviny a necháme 30 minut odležet v ledničce. Na dno salátové mísy vložíme list salátu, na něj položíme tresku a těsně před podáním pokapeme octovou zálivkou.
Salát z tresky s medem - suroviny:
- 8 filetů z tresky
- 1 hlávka salátu
- 1 vajíčko
- 1lžíce medu
- 50 g mouky
- 1 lžička droždí
- 100 ml vody
- olej
- sůl
Na octovou zálivku:
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- půl lžičky hořčice
- 2 lžíce medu
- špetka šalvěje
- špetka estragonu
- Sůl