Vepřové medailonky s balzamikovým octem - příprava: Vepřové plátky osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Dáme je do misky a zalijeme šťávou z hořkých pomerančů. Necháme alespoň 2 hodiny macerovat. Během té doby je
často otáčíme, aby natáhly šťávu. Na velké pánvi rozehřejeme olej. Plátky masa vyndáme z misky a vysušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na medailonky a 3 minuty po každé straně smažíme dozlatova. Smícháme ocet s cukrem a majoránkou. Nalijeme ho na maso a 3 až 5 minut vaříme na mírném ohni. Omáčku promícháme a medailonky otočíme, aby se dobře nasákly. Ozdobíme snítkami bazalky.
Vepřové medailonky s balzamikovým octem - suroviny:
- 2 kg libových vepřových plátků
- šťáva ze 3 hořkých pomerančů
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce majoránky
- snítky bazalky na ozdobu
- 2 velmi najemno nasekané stroužky česneku
- sůl
- pepř