Zelené tagliatelle se špenátem - příprava: Špenát nakrájíme na menší kousky. Na velké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a 20 g másla. Přisypeme nakrájenou cibuli a oloupaný a nasekaný česnek. Smažíme na mírném ohni, dokud se cibule
téměř nerozpustí. Osolíme a opepříme. Přidáme špenát, podusíme ho na mírném ohni, dokud nezměkne, a scedíme. Zaprášíme moukou, přidáme trochu rozdrobeného vývaru a smetanu. Dochutírne soli a necháme 15 minut vařit pod poklicí na mírném ohni. Těstoviny uvaříme a slijeme. Osmažíme je na pánvi se špenátem a nastrouhaným sýrem. Posypeme rozmarýnem. Ozdobíme bazalkou a snítkou rozmarýnu.
Zelené tagliatelle se špenátem - suroviny:
- 500 g těstovin
- 400 g listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- půl cibule
- půl lžíce mouky
- olej
- 20 g másla
- strouhaný sýr
- 20 ml smetany
- 1 kostka vývaru
- sůl
- pepř
- rozmarýn a bazalka