Kuře nebo králík na medu s jablky a zeleninou - příprava: Lehce posolené kuře polijeme marinádou z citrónové šťávy a medu a přidáme oloupané celé cibule a celá jablka a necháme uležet do druhého dne v chladničce. Před pečením přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu a upečeme vše v troubě. Jako příloha se hodí i rýže a čerstvý salát nebo můžeme přidat do pekáče i brambory a upéct společně. Upečenou zeleninu lze také rozmixovat na omáčku.
Kuře nebo králík na medu s jablky a zeleninou - suroviny:
- 4 kuřecí čtvrtky (z biokuřete nebo maso z domácího králíka)
- 4 cibule
- 2 jablka
- 1 citrón
- sůl
- máslo
- 2-3 lžíce medu
- kořenová zelenina (podzimní druhy a cukety, brokolice atd.)
- větvičky čerstvého rozmarýnu, tymiánu či šalvěje