Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (mokrý hadr)
Zveřejněno: neděle 20. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2901x
Rošt po grilování přikryjte na noc mokrou utěrkou. Ráno budou zbytky odmočené, rošt pak můžete přetřít novinovým papírem a opláchnout.
Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3418x
Pokud se těstoviny během varu lepí, stačí přidat do vody lžíci oleje.
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3100x
Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte lžičku oleje.
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3300x
Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte pár kapek citronu.
Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít
Zveřejněno: pondělí 5. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3068x
Pro zastavení varu těstovin nalijte do hrnce sklenici studené vody před tím, než těstoviny scedíte. Vyhnete se tím jejich slepení.
Vaření těstovin - jaké množství vody použít
Zveřejněno: pondělí 5. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3274x
Pro optimální var těstovin je třeba, aby množství vody bylo alespoň pětkrát větší než množství těstovin určených k vaření: na 500 gramů těstovin potřebujete aspoň 2, 5 litru vody.
Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3383x
Makarony a špagety vaříme celé, nepolámané. Aby se vešly do hrnce, nejdříve namočíme konce, a když změknou, lehce ponoříme do vody zbytek.
Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3402x
Těstoviny se nepřilepí ke dnu hrnce, když před vařením přidáme do vody lžičku oleje.
Rýže na rýžový nákyp, kaši - jak vařit, připravovat
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3343x
Rýži na rýžový nákyp nebo na rýžovou kaši vaříme ve vodě nejdříve asi 7 minut přikrytou. Až potom přidáme odměřené množství mléka a občas při vaření promícháme. Takto připravená rýžová kaše je chutnější a celistvější.
Rýže obzvlášť chutná - jak to udělat, co použít (jogurt, citronová šťáva)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2971x
Rýže bude obzvlášt' chutná, když do ní po uvaření zamícháme půl kelímku jogurtu a pokapeme citronovou šťávou.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
- Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
- Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení
- Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení
- Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení
- Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti
- Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
- Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
- Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
- Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
Další rady v kategorii
-
Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
-
Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná
-
Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
-
Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
-
Jak ohřát rýži bez použití mikrovlnné trouby (sáček, vřelá voda)
-
Jak ohřát těstoviny bez použití mikrovlnné trouby (vařící voda)
-
Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení
-
Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady
-
Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
-
Jak uvařit bílou rýži (citronová šťáva)
-
Jak uvařit těstoviny určené do zeleninového salátu
-
Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
-
Jak vařit těstoviny, aby se neslepily (olej)
-
Jak vytvořit hezké kopečky z rýže na talířek
-
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků
-
Jak zabránit přilepení rýže ke stěnám hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit rozvaření, ztmavnutí rýže při vaření (citronová šťáva)
-
Jak zabránit slepení špaget po uvaření
-
Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady
-
Jak zlepšit chuť těstovinového salátu
-
Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
-
Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat
-
Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (mokrý hadr)
-
Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
-
Rýže na rýžový nákyp, kaši - jak vařit, připravovat
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)
-
Rýže obzvlášť chutná - jak to udělat, co použít (jogurt, citronová šťáva)
-
Rýže po uvaření sypká, neslepená - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda)
-
Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Vařená rýže slepená - jak, čím zabránit, zamezit (citron, ocet)
-
Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti
-
Vaření těstovin - jaké množství vody použít
-
Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít
-
► Jak spravit přesolenou rýži aby byla chutná