Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky
Jak si udělat, připravit křupavou drobenku na koláč - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3878x
Křupavá drobenka - díky trošce medu! Drobenka na koláč bude obzvlášť křupat, když do hmoty vmícháte dvě lžíce medu.
Jak vylepšit vafle pomocí kefíru nebo jogurtu - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3413x
Jak vylepšit vafle pomocí kefíru nebo jogurtu - vafle jsou skvělým zákuskem i báječnou sytou snídaní. Když je občas připravíte ne z mléka, ale ze zakysaných mléčných výrobků, budou chutnat mnohem pikantněji. Můžete vyzkoušet například zakysanou smetanu, podmáslí, jogurt a klidně i kefir. Budete nadšení jejich chutí!
Piškotový korpus - jak, čím zabráníme protékání šťávy z ovoce - postup, návod
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2598x
Oplatky zabrání protékání šťávy - ovocné dorty jsou oblíbené, rychlé a výborné. Jenže šťáva z ovoce často promáčí piškotový korpus. Chuťově neutrální zábranu proti promáčení vytvoří lázeňské oplatky rozložené v jedné vrstvě po korpusu. Pak už můžete klást ovoce dle svého výběru.
Karbenátky jeden jako druhý - jak to udělat, co použít, aby byly všechny stejně velké - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3016x
Chutné karbanátky jeden jako druhý - čeká vás příprava karbanátků ve velkém množství? Stejně velké masové kuličky vypracujete, když je vytvarujete kleštěmi na zmrzlinu. Pak karbanátky trochu přitlačte a usmažte jako obvykle.
Jak se vyhnout, jak se vyvarovat při pečení dírám v koláči - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2746x
Udělaly se vám v koláči velké díry? Zřejmě jste použili příliš prášku do pečiva a špatně ho promíchali. Vždy kypřidlo míchejte zvlášt s moukou.
Jak to udělat, co použít, aby se buchty při pečení nepřipálily - rady, tipy
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2856x
Aby se buchty nepřipálily - plechy a formy vymazávejte vždy ztuženým tukem a ne máslem. Ztužený tuk se téměř nepřepaluje, moučníky zůstanou odspoda světlé a nebudou se připalovat.
Jak, čím zahustit vaječný likér, aby nestékal z dortu - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9341x
Aby vaječný likér jako dekorace dortu nestékal, je lepší ho zahustit trochou želatinového prášku.
Jak to udělat, co použít, aby se při pečení mandle nepřipálily - postup, návod
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3669x
Mandlím dopřejte mléčnou lázeň - je k vzteku, když chcete nazdobit koláč plátky mandlí a ty se vám v troubě připálí. Když naložíte vyloupané mandle nejdřív na 15 minut do mléka a pak je rozložíte na těsto, nepřipálí se, ale získají jen lehce nazlátlou barvu.
Jak udělat, jak našlehat perfektní bílkový sníh - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3565x
Jak na perfektní bílkový sníh - nepodařilo se vám vyšlehat tuhý sníh? Nejčastější chyba vzniká už při rozklepnutí vajec. Mají být dostatečně čerstvá, nikdy by se do bílků neměl přilést ani kousek žloutku. Bílky také nesmíte přešlehat, aby se vám nesrazily. Cukr do nich přidávejte po malých částech opatrně zašlehejte.
Jak to udělat, co přidat do těsta, aby bylo máslové pečivo křehké
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3434x
Vypečené pečivo - máslové pečivo bude nebesky křehké, když přidáte do tukového těsta pár kapek octa či citronové šťávy a při pečení vložíte do trouby šálek s vodou.
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Čím vymazat plech a formy, aby se buchty nepřipálily - tipy, rady
- Jak, čím oživit polévku ze sáčku (gorgonzola)
- Jak zabránit prskání tuku při smažení, pečení - postup, návod, tipy, rady
- Čeho se vyvarovat, nač si dávat pozor při šlehání bílků
- Jak to udělat, aby se nám při vaření majonéza nesrazila - tipy, rady
- Jak, čím spravit sraženou majonézu - tipy, rady
- Jak to udělat, co použít, aby se na pudinku nevytvořil škraloup
- Jak to udělat, co použít, aby byla oschlá vánočka opět měkká a šťavnatá
- Čím nahradit mouku při vysypávání formy na bábovku
- Jak to udělat, abychom při pečení dortů, bábovek, chlepíčků získali rovný povrch
Další rady v kategorii
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)
-
Bramborové těsto se lepí - jak, čím pomoci (bramborová moučka)
-
Brambory namrzlé, sladké - jak, čím zbavit sladkosti, uvařit
-
Brambory po uvaření kluzké, mazlavé - jak, čím zabránit, zamezit (papírová kuchyňská utěrka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak, čím zabránit, zamezit praskání při vaření (ocet)
-
Brambory vařené ve slupce při vaření praskají, neprasknou - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Čeho se vyvarovat, nač si dávat pozor při šlehání bílků
-
Červené zelí - blednutí, ztráta barvy při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Česnek - jak, čím odstranit zápach syrového česneku
-
Česnek - zápach česneku na rukou - jak odstranit, zbavit se (celer)
-
Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)
-
Chobotnice po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)
-
Chybějící vajíčko do těsta - jak, čím nahradit (brambor)
-
Chyby při pečení piškotové bublaniny, co nepřidávat do bublaniny, aby se nesrazila - rady, doporučení
-
Cibule nedráždí oči při krájení - jak to udělat, co použít (trouba)
-
Cibule v bramborovém salátu - jak to udělat, aby byla lépe stravitelná
-
Cibule vypražená, osmažená dozlatova, nepřipálená - jak docílit (mouka)
-
Čím nahradit citronovou kůru v koláči (citronový olej)
-
Čím nahradit jíšku, abychom se při zahušťování pokrmů vyhnuli použití tuků
-
Čím nahradit mouku při podsypávání těsta aby se nelepila na podložku
-
Čím nahradit mouku při vysypávání formy na bábovku
-
Čím nahradit ořechy v těstě (strouhanka)
-
Čím nahradit paličku na maso, když ji nemáte (pánev, ruka)
-
Čím nahradit při pečení prášek do pečiva
-
Čím nahradit smetanu v ovocných tortilových plackách - tipy, rady
-
Čím nahradit v receptu vanilku
-
Čím potírat pečivo během pečení, aby bylo krásně lesklé - tipy, rady
-
Čím potírat pečivo po upečení, aby zůstalo křehké - tipy, rady, doporučení (máslo)
-
Čím potřít pečivo po upečení, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Čím zahustit guláš, aniž bychom použili mouku
-
Čím, jakou surovinou nahradit v těstě vajíčko
-
Čím, jakou surovinou nahradit vajíčko v sekané
-
Čisté slávky - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Čištění kuřete, slepice před vařením - jak, čím čistit, omývat (ocet)
-
Citronová šťáva - čím nahradit, když zrovna nemáme doma citron (víno)
-
Citronová šťáva - jak získat jen malé množství šťávy tak, aby citron nevysychal a déle vydžel
-
Co dělat s uprostřed propadnutým tvarohovým koláčem
-
Co použít k podlévání sójového masa, aby bylo chutnější
-
Co použít, jak uvařit jemnější jíšku
-
Co přidat do mléka na potírání koláčů, aby se povrch nepřipálil - tipy, rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Co přidat při smažení řízků do rozšlehaného vejce, aby byly krásně osmažené a křupavé
-
Co s vybouleným dortem - postup, návod
-
Co udělat s hustou krupicovou kaší
-
Co udělat s rozpadlou rybou
-
Co udělat, dojde-li nám, chybí-li nám moučkový cukr
-
Čokoládová poleva nejde rozetřít - jak, čím pomoci (trouba)
-
Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Dávkovač těsta na palačinky - jak udělat, co použít (lahev od kečupu)
-
Dělení mandlí - jak snadno rozpůlit
-
Den staré brambory - co s nimi udělat, aby byly jako čerstvé (sůl)
-
Den staré brambory chutnají jako čertvé, čerstvě uvařené - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Drobení do polévky - jak, čím usnadnit strouhání (sádlo)
-
Drobení, rozpadání těsta - jak, čím zabránit, zmírnit (ocet)
-
Droždí došlo, nemáme ho - jak, čím nahradit (soda, jogurt)
-
Droždí staré - jak, čím oživit (cukr)
-
Falešný slepičí vývar - jak udělat, připravit
-
Forma na bábovku - čím vysypat formu místo mouky (kokos)
-
Forma na bábovku, koláče - čím vysypat kromě strouhanky (kokos)
-
Guláš krásně červený, sladký - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Guláš sladký, nasládlý od cibule - jak, čím pomoci (česnek)
-
Harmonogram pečení vánočního cukroví - kdy které cukroví připravit?
-
Hmyz v květáku - jak odstranit, zbavit se před vařením (horká voda)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (sůl)
-
Hořká, zhořklá cibule - jak zabránit, nač si dát pozor
-
Hovězí maso rychleji uvařené - jak to udělat, co použít (rum)
-
Hovězí pečeně - čím zahustit šťávu z výpeku, aby měla lepší chuť - tipy, rady, doporučení
-
Hranolky s menším obsahem tuku - jak smažit, usmažit (mléko)
-
Hrudky v jíšce - jak, čím zabránit, zamezit vzniku (sůl)
-
Hrudky v omáčce od mouky - jak, čím zabránit , předcházet vzniku (sůl)
-
Hrudky v těstě - jak, čím zabránit, předejít vzniku (sůl)
-
Jádra ořechů seschlá - jak, čím pomoci (slaná voda)
-
Jak čím vylepšit trojobal - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak dosolit již zpracované těsto - rady, doporučení
-
Jak jednoduše slepit pečivo, cukroví marmeládou bez použití nože - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vymazat formu na koláč tvrdým máslem - tipy, rady
-
Jak nabrat špagety z hrnce, kastrolku snadno a rychle - rady, postup, návod
-
Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
-
Jak napravit přesolené jídlo (mléko, smetana)
-
Jak napravit přesolený pokrm (brambor, mrkev, kůrka chleba, bílek)
-
Jak napravit, spravit zatuchlou mouku, jak zbavit mouku zatuchlosti - tipy, rady
-
Jak nastrouhat citronovou kůru snadno a jednoduše - jak to udělat, co použít (rašple)
-
Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod
-
Jak neuvařit slizké knedlíky (jedlá soda)
-
Jak obalovat smažené pokrmy, aby byly křupavější a nenasákly velké množství oleje, tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak odlepit jemné pečivo od plechu, pomocí niti - postup, návod
-
Jak odlepit od pekáče připálené pečivo, aniž bychom ho poškodili - postup, návod
-
Jak odlepit přilepené těsto z válu, z válečku na válení těsta
-
Jak odlepit přilepené, připečené pečivo od pekáče, aniž bychom ho porušili - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak odstranit koření z omáčky (hřebíček, bobkový list, celý pepř) snadno a rychle
-
Jak odstranit nasládlou chuť přemrzlých brambor - rady, tipy