Dýňová chuťovka k masu - příprava: Dýňovou dužinu zbavenou jádřinců nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibule, přidáme dýni, na plátky nakrájený česnek, koření, sójovou omáčku a sůl a zvolna dusíme
půl hodiny. Potom vmícháme rajčatový protlak a ještě chvilku povaříme. Horkou směs nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru. Používáme jako chuťovku například k masu.
Dýňová chuťovka k masu - suroviny:
- 1 a 1/2 kg dýňové dužiny
- 5 cibulí
- 3 lžíce oleje
- 1 palička česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté pálivé papriky,
- sójová omáčka
- sůl dle chuti
- 2 malé plechovky rajčatového protlaku