Nakládané kapustičky - příprava: Očištěné růžičky kapusty rozpulte. Smíchejte ocet, vodu a sůl v hrnci a přívedte k varu. Do dvou čistých připravených sklenic rozdělte zrnka pepře, hořčíčné semínko, oloupaný česnek a bobkový list.
Pak do nich napěchujte rozpůlené kapustičky, zalijte nálevem takřka k okraji. Okraje sklenic otřete, pevně zavíčkujte a sterilujte 10 minut. Potom otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávat je můžete už za 48 hodin.
Nakládané kapustičky - suroviny:
- asi 1/2 kg růžičkové kapusty
- 1 a 1/2 šálku jablečného octa
- 1 šálek vody
- 1 lžíce soli
- 20 pepřových kuliček
- 1/4 čajové lžičky
- hofčičného semínka
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy