Salsa cruda - příprava: Pokrájená rajčata nechte 15 minut vykapat v sítku. V míse je smíchejte s oloupanou a nakrájenou cibulí. Z papriček odstraňte semínka a nakrájejte je nadrobno. Pak je vmíchejte k rajčatům. Směs opepřete, přidejte oloupaný a nadrobno nasekaný česnek, koriandr, oregano, kajenský pepř, sůl, cukr a mátu a promíchejte.
Salsa cruda - suroviny:
- asi 75 dkg cherry rajčat nakrájených na kostičky
- 1/2 šálku nadrobno nakrájené cibule
- 1 jalapeno paprička
- 1 serrano chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1/4 čajové lžičky sušeného oregana
- špetka kajenského pepře
- 1 lžička soli
- špetka bílého cukru
- 2 lžíce nasekaných čerstvých listů máty
- 1/2 lžíce nasekaných listů čerstvého koriandru