Kedlubnové zelí s jablky - příprava: Smíchejte sůl, petrželku, calvados, nakrájenou šalotku, křen, cukr a koření. Do keramického nebo kameninového hrnce navrstvěte kedlubnu a jablka, každou vrstvu posypte směsí koření se solí,

případně ještě zalijte solným nálevem. Zelí je třeba zatížit a přikrýt. Nechte 1-3 týdny prokvasit při 15-22 "C.

Kedlubnové zelí s jablky - suroviny:

  • 1 kg kedluben, nadrobno nakrájených nebo nastrouhaných
  • 1 nastrouhané jablko
  • 15 g soli
  • po 1 PL nasekané hladké petrželky, calvadosu a nakrájené šalotky
  • 1 ČL nastrouhaného křenu
  • na špičku nože vanilkového cukru, hroznového cukru, mletého hřebíčku a skořice
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny