Okurkové řezy s karotkou - příprava: Oloupejte karotku a nakrájejte na plátky. Větší okurky s pevným středem nakrájejte příčně na silnější kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky (podle velikosti).
Řezy okurky, cibule a karotky střídavě naplňte sklenice, přidejte snítku kopru a bobkový list a zalijte teplým nálevem, který jste předtím nechali přejít asi 5 minut varem. Zavíčkujte a sterilujte 20 minut při teplotě 85 C.
Okurkové řezy s karotkou - suroviny:
NÁLEV:
- 500 ml vody
- 120 ml octa
- 15 g soli
- 5 kuliček sacharinu
- 45 g cukru
- hořčičné semínko
- nové koření
- celý černý pepř
Do každé sklenice:
- karotka
- cibule
- kopr
- bobkový list