Polní okurky s cherry rajčaty - příprava: Do sklenic rozdělte pískavici, černý kmín, bobkový list, česnek, kurkumu a kopr. Okurky pečlivě očistěte (ty silnější můžete podélně rozpůlit nebo nakrájet na plátky). Naskládejte je do sklenic, do každé pak přidejte po plátku zázvoru, opatrně tam napěchujte omytá rajčata a přidejte nové koření.
V malém hrnci svařte ocet, sůl a cukr a směsí zalijte sklenice zhruba do poloviny. Dolijte vroucí vodou, nechte asi pět minut vychladnout, poté zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a pečlivě utáhněte. Sklenice nechte do druhého dne vychladnout.
Polní okurky s cherry rajčaty - suroviny:
- 500 g mladých polních okurek
- 250 g cherry rajčat
- 1/2 lžičky pískavice (řecké seno)
- 1/2 lžičky černuchy seté (černý kmín)
- 4 listy bobkového listu
- 4 stroužky česneku
- 10 cm kousek čerstvé kurkumy nebo 1/2 lžičky kurkumy sušené mleté
- 3 velké snítky kopru
- 4 plátky kandovaného zázvoru
- 1 lžička nového koření
NÁLEV:
- 2 hrnky bílého vinného nebo jablečného octa
- 3 lžíce himálajské soli
- 3 lžíce cukru
- 2 hrnky vody