Nevyloupané ořechy zkažené - jak poznat, rozpoznat (vroucí voda)
Zveřejněno: čtvrtek 30. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2999x
Vložte ořechy na pár okamžiků do vroucí vody - ty, které vyplavou na povrch, můžete hodit rovnou do koše, jsou zkažené.
Jak rozlousknout pistácie, pistáciové oříšky (skořápka)
Zveřejněno: čtvrtek 30. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4462x
Otevřít pistácie někdy není jednoduché a většina lidí si pomáhá nehty nebo dokonce zuby, kterým to samozřejmě vůbec nesvědčí. Vhodnou pomůckou ale může být právě
pistáciová skořápka, lépe řečeno její polovina - po rozlousknuti jednoho oříšku ji použijte k otevření těch ostatních.
Zápach při vaření v místnosti, bytu - jak, čím odstranit (majoránka)
Zveřejněno: sobota 14. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2727x
Jsou vám některé kuchyňské pachy nepříjemné? Nemusíte hned kupovat různá vonítka či osvěžovače vzduchu. Poslouží vám třeba suché stonky majoránky - pomohou při grilování, kdy se pach tuku kapajícího z pečeného masa stává příliš štiplavým.
Číst dál: Zápach při vaření v místnosti, bytu - jak, čím odstranit (majoránka)
Rozkrojený citron neoschne - jak to udělat, co použít (ocet)
Zveřejněno: sobota 14. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2962x
Jedna stará dobrá rada vhodná hlavně do kuchyně. Nevíte, jak udržet nakrojený citrón neoschlý a čerstvý? Kápněte na talířek trošku octa a na něj položte citrón řeznou plochou dolů. Ale osvědčil se mi i talířek nebo malá miska bez oné octové kapky.
Ruce páchnoucí od cibule - jak, čím zabránit, předejít (olivový olej)
Zveřejněno: čtvrtek 5. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2669x
Pozvali jste přátele na vlastnoručně uvařenou večeři, ale dojem vám kazí ruce nasáklé vůní cibule, kterou jste při vaření krájeli? Nežádoucích pachů se vyvarujete tím, že si ruce před krájením této aromatické zeleniny natřete olivovým olejem. Pak nebudou pachy přijímat.
Spálený jazyk při ochutnávání jídla - jak, čím ošetřit, pomoci (máslo)
Zveřejněno: neděle 27. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2638x
Když si při vaření popálíte jazyk, rychle ho potřete kouskem másla - bolest okamžitě zmizí.
Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4985x
Mandle půjdou snadno rozpůlit, jestliže je před použitím uložíte na dvě hodiny do studené vody, až potom zapaříte a ještě zatepla oloupete a rozpůlíte.
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2907x
Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s několika kousky jablka.
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3703x
Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s plátkem čerstvého chleba.
Slánka, solnička má velké otvory, moc solí - jak, čím pomoci (lak na nehty)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2589x
Slánku, která má příliš velké otvory, připravíte k použití tak, že některé z nich vyplníte lakem na nehty.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Slupka na salámu nejde sundat, sloupnout - jak sundat, sloupnout snadno a rychle (voda)
- ► Jak snadno vyloupat vlašské ořechy, vlašáky - tipy, rady, zkušenosti
- Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)
- Slupka na mandlích, oříšcích - jak sundat snadno a rychle (vlažná voda)
- Zápach od ryb, cibule, česneku na rukou - jak, čím odstranit (zubní pasta)
- Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (citronová šťáva)
- Zašpiněné ovoce, zelenina - jak mýt, umýt snadno a rychle (soda)
- Nákup kávy - jak zjistit, zda jste koupili kvalitní, čistou bez příměsí
- Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (slupky od citrusů)
- Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (vanilka)
Další rady v kategorii
-
Čerstvost nerozbitého vejce - jak zjistit
-
Česnek - jak snadno oloupat (voda)
-
Česnek - jak vytvořit v pokrmu jemnou česnekovou příchuť
-
Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz
-
Čím je možné nahradit paličku na maso v kuchyni
-
Čím nahradit v pestu piniové oříšky
-
Čím vším lze nahradit třtinový cukr - tipy, rady, doporučení
-
Co použít, aby nám sůl v solničce netvrdla
-
Co udělat se spálenou vánočkou - tipy, rady, návod, postup, zkušenosti
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (slupky od citrusů)
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (vanilka)
-
Hnědnutí ovoce po oloupání, krájení - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Hrudky soli ve slánce - jak se zbavit, odstranit (mikrovlnka)
-
Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?
-
Jak jíst, otevřít kokosový ořech - jak to udělat, co použít (hřebík)
-
Jak lehce oloupat česnek - posrup, návod (vřelá voda)
-
Jak nakrájet měkký dort, aby se nerozpadl (zubní nit)
-
Jak odstranit hrudky soli ve slánce - tipy, rady
-
Jak ohřát v mikrovlnce 2 talířky nebo misky najednou - tipy, rady, postup, návod, fotografie
-
Jak oloupat velkou bramboru snadno a rychle
-
Jak oloupat zázvor rychle a jednoduše (lžička)
-
Jak otevřít láhev vína bez vývrtky
-
Jak přesypat kávu z mlýnku do skleničky bez rozsypání
-
Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod
-
Jak rozlousknout lískový ořech snadno a rychle - postup, návod
-
Jak rozlousknout pistácie, pistáciové oříšky (skořápka)
-
Jak rychle nakrájet větší množství cibule
-
Jak si doma snadno udělat, vytvořit ledovou tříšť, drť - postup, návod
-
Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
-
Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)
-
Jak snadno a rychle dostat kávu z mlýnku na kávu bez použití lžičky (a ztupení sekacího nože)
-
Jak snadno a rychle otevřít sáček se špagetami bez nože, nůžek
-
Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup
-
Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
-
Jak snadno rozetřít marmeládu na rohlík, chleba, pečivo - postup, návod
-
Jak snadno rozkrájet dort, moučník, knedlík, sýr bez nalepení na nůž
-
Jak to udělat aby tekutina z nápojového kartonu nevystříkla
-
Jak udržet brčko stabilní v plechovce od nápoje - tipy, rady, návod
-
Jak uříznout řeřichu v papírové krabičce z obchodu snadno a rychle
-
Jak uskladnit láhve v ledničce aby zabraly co nejméně místa - zarážka
-
Jak utěsnit netěsnící plastovou láhev - tipy, rady, návod
-
Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
-
Jak vyčistit připálený nerezový hrnec bez použití drátěnky (alobal)
-
Jak vyrobit šlehačku bez šlehače - postup, návod
-
Jak využít neosolenou vodu z uvařených brambor k hnojení
-
Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
-
Jak zabránit přimrznutí tvořítka na led v mrazáku (alobal)
-
Jak zabránit přimrznutí výrobníku na led v mrazáku (sůl, vosk)
-
Jak zabránit stříkání krabicového mléka nebo džusu - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit vypěnění a vytečení vody z hrnce při vaření jídla - postup, návod, tipy, rady
-
Jak zabránit vystříknutí nápoje z plechovky - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)
-
Jak, čím odstranit vlhkost v soli - tipy, rady
-
Jednoduchá drátěnka - jak udělat, vyrobit (alobal)
-
Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Klepání masa, válení těsta bez použití paličky, válečku - jak to udělat, co použít (lahev vína)
-
Krájení dortu - jak, čím nakrájet snadno a hezky
-
Krupicový cukr z kostky cukru - jak udělat, co použít (lis na česnek)
-
Ledové kostky do nápojů - jak, čím zpestřit
-
Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mikrovlnná trouba)
-
Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)
-
Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)
-
Měkký chléb - jak nakrájet snadno a jednoduše (horká voda)
-
Mletí máku bez mlínku na mák - jak to udělat, co použít (mlýnek na kávu, cukr)
-
Mletý česnek - jak, čím zabránit slepení, hrudkovatění (čočka)
-
Na co použít vánoční vykrajovátka na cukroví v létě - vykrajování ovoce (meloun)
-
Nákup kávy - jak zjistit, zda jste koupili kvalitní, čistou bez příměsí
-
Nevyloupané ořechy zkažené - jak poznat, rozpoznat (vroucí voda)
-
Olivy chutnější, jemnější - jak, čím docílit, udělat (ocet)
-
Ostření nožů - jak, čím naostřit (sůl)
-
Otevření láhve vína bez vývrtky - jak to udělat, co použít
-
Pečící papír nedrží tvar - jak, čím pomoci
-
Plátky sýra tenké - jak to udělat, co použít (škrabka na brambory)
-
Pomeranče, grepy - jak oloupat snadno a rychle (teplá voda)
-
Praskání sklenic - jak, čím zabránit, předejít
-
Prasknutí zavařovací sklenice při zavařování - jak, čím předejít, zabránit (horká voda)
-
Připálené jídlo v hrnci - jak to udělat, aby nesmrdělo a nechutnalo po připálenině
-
Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Rovnoměrný ohřev jídla v mikrovlnce - jak to udělat, docílit
-
Rozinky vysušené, vyschlé, tvrdé - jak to udělat, aby byly opět šťavnaté (voda, citronová šťáva)
-
Rozkrojený citron neoschne - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)
-
Ruce páchnoucí od cibule - jak, čím zabránit, předejít (olivový olej)
-
Škrábání nových brambor - jak oškrábat snadno a rychle (voda)
-
Slánka, solnička má velké otvory, moc solí - jak, čím pomoci (lak na nehty)
-
Slupka na mandlích, oříšcích - jak sundat snadno a rychle (vlažná voda)
-
Slupka na salámu nejde sundat, sloupnout - jak sundat, sloupnout snadno a rychle (voda)
-
Spálený jazyk při ochutnávání jídla - jak, čím ošetřit, pomoci (máslo)
-
Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (cedník)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl))
-
Sýr se přichytává k sendvičovači - jak, čím zabránit, zamezit (pečící papír)
-
Tmavnutí ovoce a zeleniny při rozkrojeni, krajeni - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)
-
Ukápnutí těsta na dno trouby při pečení - jak, čím zabránit připálení (sůl)
-
Vejce čerstvé, nebo staré? - jak poznat, rozeznat při rozklepnutí
-
Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (citronová šťáva)
-
Zápach na rukou od ryb, cibule - jak, čím odstranit, pomoci (sůl, ocet)
-
Zápach od ryb, cibule, česneku na rukou - jak, čím odstranit (zubní pasta)