Zápach z přepáleného tuku - jak, čím zabránit, zamezit (petrželová nať)
Zveřejněno: neděle 8. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2425x
Dáme-li při smažení na pánev trochu petrželové natě, nebude tolik cítit smažící se tuk.
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl))
Zveřejněno: neděle 8. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3538x
Smažení může způsobit nepříjemné popáleniny. Omastek z pánve nestříká, dáme-li do něj špetku soli.
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (cedník)
Zveřejněno: neděle 8. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2954x
Aby nám při pečení nestříkal tuk po kuchyni, přikryjeme pánev obráceným cedníkem.
Ostření nožů - jak, čím naostřit (sůl)
Zveřejněno: neděle 8. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3593x
Kuchyňské nože půjdou lépe naostřit, když je namočíme na půl hodiny do slané vody.
Praskání sklenic - jak, čím zabránit, předejít
Zveřejněno: neděle 8. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3316x
Sklenice, které chceme ponořit do horké vody, neprasknou, když je ponoříme okrajem dolů.
Olivy chutnější, jemnější - jak, čím docílit, udělat (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3011x
Pomocí octa si můžeme také vylepšit chuť oliv. Nasypeme je spolu s několika stroužky česneku do sklenice, zalijeme stejným dílem octa a vody a necháme 2 až 3 dny odpočívat. Díky octu nám olivy dále vydrží a získají výraznější chuť.
Zápach v domácnosti, bytě - jak vyrobit domácí osvěžovač vzduchu (pomeranč, sůl)
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2768x
Pomeranč rozkrojíme na polovinu, odstraníme dužinu a naplníme ho solí. Tento přírodní osvěžovač vzduchu odstraní nepříjemné pachy, například z kuchyně.
Zápach z připáleniny, připáleného jídla v troubě - jak, čím odstranit (sůl, skořice)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3699x
Trouba nebude cítit po spálenině, jestliže do ní po pečení, dokud je ještě teplá, dáme špetku soli a skořice. Pak ji necháme vychladnout a umyjeme vlhkým hadříkem.
Zápach na rukou od ryb, cibule - jak, čím odstranit, pomoci (sůl, ocet)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3256x
Když chceme z rukou odstranit výrazný pach, například po cibuli nebo rybách, potřeme je solí a potom umyjeme mýdlem a vodou. Výsledek bude ještě lepší, pokud přidáme několik kapek octa.
Tmavnutí ovoce a zeleniny při rozkrojeni, krajeni - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3041x
Lilky, jablka, hrušky a ostatní zelenina a ovoce po oloupání a nakrájení neztmavnou, pokud je jemně posolíme.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)
- Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)
- Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
- Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)
- Mletý česnek - jak, čím zabránit slepení, hrudkovatění (čočka)
- Česnek - jak snadno oloupat (voda)
- Česnek - jak vytvořit v pokrmu jemnou česnekovou příchuť
- Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz
- Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?
- Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup
Další rady v kategorii
-
Čerstvost nerozbitého vejce - jak zjistit
-
Česnek - jak snadno oloupat (voda)
-
Česnek - jak vytvořit v pokrmu jemnou česnekovou příchuť
-
Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz
-
Čím je možné nahradit paličku na maso v kuchyni
-
Čím nahradit v pestu piniové oříšky
-
Čím vším lze nahradit třtinový cukr - tipy, rady, doporučení
-
Co použít, aby nám sůl v solničce netvrdla
-
Co udělat se spálenou vánočkou - tipy, rady, návod, postup, zkušenosti
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (slupky od citrusů)
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (vanilka)
-
Hnědnutí ovoce po oloupání, krájení - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Hrudky soli ve slánce - jak se zbavit, odstranit (mikrovlnka)
-
Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?
-
Jak jíst, otevřít kokosový ořech - jak to udělat, co použít (hřebík)
-
Jak lehce oloupat česnek - posrup, návod (vřelá voda)
-
Jak nakrájet měkký dort, aby se nerozpadl (zubní nit)
-
Jak odstranit hrudky soli ve slánce - tipy, rady
-
Jak ohřát v mikrovlnce 2 talířky nebo misky najednou - tipy, rady, postup, návod, fotografie
-
Jak oloupat velkou bramboru snadno a rychle
-
Jak oloupat zázvor rychle a jednoduše (lžička)
-
Jak otevřít láhev vína bez vývrtky
-
Jak přesypat kávu z mlýnku do skleničky bez rozsypání
-
Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod
-
Jak rozlousknout lískový ořech snadno a rychle - postup, návod
-
Jak rozlousknout pistácie, pistáciové oříšky (skořápka)
-
Jak rychle nakrájet větší množství cibule
-
Jak si doma snadno udělat, vytvořit ledovou tříšť, drť - postup, návod
-
Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
-
Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)
-
Jak snadno a rychle dostat kávu z mlýnku na kávu bez použití lžičky (a ztupení sekacího nože)
-
Jak snadno a rychle otevřít sáček se špagetami bez nože, nůžek
-
Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup
-
Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
-
Jak snadno rozetřít marmeládu na rohlík, chleba, pečivo - postup, návod
-
Jak snadno rozkrájet dort, moučník, knedlík, sýr bez nalepení na nůž
-
Jak to udělat aby tekutina z nápojového kartonu nevystříkla
-
Jak udržet brčko stabilní v plechovce od nápoje - tipy, rady, návod
-
Jak uříznout řeřichu v papírové krabičce z obchodu snadno a rychle
-
Jak uskladnit láhve v ledničce aby zabraly co nejméně místa - zarážka
-
Jak utěsnit netěsnící plastovou láhev - tipy, rady, návod
-
Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
-
Jak vyčistit připálený nerezový hrnec bez použití drátěnky (alobal)
-
Jak vyrobit šlehačku bez šlehače - postup, návod
-
Jak využít neosolenou vodu z uvařených brambor k hnojení
-
Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
-
Jak zabránit přimrznutí tvořítka na led v mrazáku (alobal)
-
Jak zabránit přimrznutí výrobníku na led v mrazáku (sůl, vosk)
-
Jak zabránit stříkání krabicového mléka nebo džusu - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit vypěnění a vytečení vody z hrnce při vaření jídla - postup, návod, tipy, rady
-
Jak zabránit vystříknutí nápoje z plechovky - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)
-
Jak, čím odstranit vlhkost v soli - tipy, rady
-
Jednoduchá drátěnka - jak udělat, vyrobit (alobal)
-
Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Klepání masa, válení těsta bez použití paličky, válečku - jak to udělat, co použít (lahev vína)
-
Krájení dortu - jak, čím nakrájet snadno a hezky
-
Krupicový cukr z kostky cukru - jak udělat, co použít (lis na česnek)
-
Ledové kostky do nápojů - jak, čím zpestřit
-
Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mikrovlnná trouba)
-
Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)
-
Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)
-
Měkký chléb - jak nakrájet snadno a jednoduše (horká voda)
-
Mletí máku bez mlínku na mák - jak to udělat, co použít (mlýnek na kávu, cukr)
-
Mletý česnek - jak, čím zabránit slepení, hrudkovatění (čočka)
-
Na co použít vánoční vykrajovátka na cukroví v létě - vykrajování ovoce (meloun)
-
Nákup kávy - jak zjistit, zda jste koupili kvalitní, čistou bez příměsí
-
Nevyloupané ořechy zkažené - jak poznat, rozpoznat (vroucí voda)
-
Olivy chutnější, jemnější - jak, čím docílit, udělat (ocet)
-
Ostření nožů - jak, čím naostřit (sůl)
-
Otevření láhve vína bez vývrtky - jak to udělat, co použít
-
Pečící papír nedrží tvar - jak, čím pomoci
-
Plátky sýra tenké - jak to udělat, co použít (škrabka na brambory)
-
Pomeranče, grepy - jak oloupat snadno a rychle (teplá voda)
-
Praskání sklenic - jak, čím zabránit, předejít
-
Prasknutí zavařovací sklenice při zavařování - jak, čím předejít, zabránit (horká voda)
-
Připálené jídlo v hrnci - jak to udělat, aby nesmrdělo a nechutnalo po připálenině
-
Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Rovnoměrný ohřev jídla v mikrovlnce - jak to udělat, docílit
-
Rozinky vysušené, vyschlé, tvrdé - jak to udělat, aby byly opět šťavnaté (voda, citronová šťáva)
-
Rozkrojený citron neoschne - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)
-
Ruce páchnoucí od cibule - jak, čím zabránit, předejít (olivový olej)
-
Škrábání nových brambor - jak oškrábat snadno a rychle (voda)
-
Slánka, solnička má velké otvory, moc solí - jak, čím pomoci (lak na nehty)
-
Slupka na mandlích, oříšcích - jak sundat snadno a rychle (vlažná voda)
-
Slupka na salámu nejde sundat, sloupnout - jak sundat, sloupnout snadno a rychle (voda)
-
Spálený jazyk při ochutnávání jídla - jak, čím ošetřit, pomoci (máslo)
-
Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (cedník)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl))
-
Sýr se přichytává k sendvičovači - jak, čím zabránit, zamezit (pečící papír)
-
Tmavnutí ovoce a zeleniny při rozkrojeni, krajeni - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)
-
Ukápnutí těsta na dno trouby při pečení - jak, čím zabránit připálení (sůl)
-
Vejce čerstvé, nebo staré? - jak poznat, rozeznat při rozklepnutí
-
Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (citronová šťáva)
-
Zápach na rukou od ryb, cibule - jak, čím odstranit, pomoci (sůl, ocet)
-
Zápach od ryb, cibule, česneku na rukou - jak, čím odstranit (zubní pasta)