- 1. Ostružinový džem s rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Ostružinový džem s rumem - příprava: Očištěné a omyté ostružiny vložte do hrnce, podlijte trochou vody a uveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 10 minut. Můžete je trochu rozmačkat šťouchadlem na ...
- Vytvořeno 8. únor 2018
- 2. Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Jablečný džem s rumem a skořicí - příprava: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce, zalijte moštem nebo džusem, přidejte kyselinu citronovou a koření a přiveďte k varu. ...
- Vytvořeno 8. únor 2018
- 3. Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z černých třešní - příprava: Vyzrálé černé třešně omyjte a vypeckujte. Dejte je do většího kastrolu, trochu podlijte vodou, přidejte koření a kyselinu citronovou a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut ...
- Vytvořeno 8. únor 2018
- 4. Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z černého rybízu za studena - příprava: Černý rybíz očistěte, omyjte a umelte nebo odšťavněte. Do směsi pak postupně přidávejte cukr - po částech - míchejte, dokud se zcela nerozpustí, a pak přidejte ...
- Vytvořeno 8. únor 2018
- 5. Rybízový džem bez želírovacího cukru - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Rybízový džem bez želírovacího cukru - příprava: Rybíz obsahuje hodně pektinu, a proto na přípravu domácího rybízového džemu nebudete potřebovat želírovací cukr, vystačíte si s tím obyčejným krystalovým. ...
- Vytvořeno 8. únor 2018
- 6. Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z lesního ovoce - příprava: Maliny, borůvky a ostružiny přeberte, odstopkujte, propláchněte vodou a nechte v cedníku okapat. Vložte do většího hrnce, mírně podlijte vodou, přiveďte k varu a vařte ...
- Vytvořeno 8. únor 2018
- 7. Meruňkový džem s levandulí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Meruňkový džem s levandulí - příprava: Hodně vyzrálé meruňky očistěte, zbavte pecek, nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Mírně podlijte, přidejte trochu kyseliny citronové a přiveďte k varu. Když se ...
- Vytvořeno 6. leden 2018
- 8. ► Švestkový džem s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Švestkový džem s ořechy - příprava: Omyté a vypeckované švestky nakrájejte na kousky, přidejte nasekané vlašské ořechy, citronovou šťávu, rum, trochu mleté skořice a cukr. Za neustálého míchání přiveďte ...
- Vytvořeno 6. leden 2018
- 9. ► Borůvkový džem s chia semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Borůvkový džem s chia semínky - příprava: Borůvky opláchněte, nechte odkapat a ve velkém hrnci je trochu rozmačkejte. Přidejte želírovací cukr, citronovou šťávu a chia semínka a přiveďte k varu. Vařte ...
- Vytvořeno 30. listopad 2017
- 10. ► Cibulový džem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Recepty, postupy)
- Cibulový džem - příprava: Nakrájejte cibuli na půlkolečka a ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Stáhněte oheň na nejmenší stupeň. Nasypte do hrnce cibuli a za stálého míchání nechte 30-40 minut zkaramelizovat ...
- Vytvořeno 30. listopad 2017
- 11. ► Jak využít starý oschlý pomeranč - nevyhazujte jej!
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- ... zpracování je udělat z něj pomerančový džem, v něm totiž nevadí, že pomeranč obsahuje méně šťávy - naopak to může být výhodou. ...
- Vytvořeno 19. listopad 2017
- 12. ► Lívance, lívanečky s ovesnými vločkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Recepty, postupy)
- ... těsto, které necháme vykynout. Lívance smažíme buď v oleji a osušíme na papírovém ubrousku, nebo je můžeme upéct na vymaštěném plechu v troubě, nebudou pak tolik mastné. Hotové lívance mažeme džemem z ...
- Vytvořeno 16. listopad 2017
- 13. ► Džem z černých jeřabin - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z černých jeřabin: 1 kg dobře omytých čerstvých jeřabin + 500 g cukru. Černé jeřabiny podlijeme vodou a rozvaříme, pak přidáme cukr a ještě vaříme. Horký džem plníme do skleniček. Kdo chce džem bez ...
- Vytvořeno 16. listopad 2017
- 14. Migréna, bolest hlavy - Bezinková zavařenina proti migréně - jak udělat, připravit
- (Bolesti)
- ... nezíská konzistenci džemu. Užívají se 2 lžíce denně. Bezinková zavařenina proti migréně - suroviny: 0,5 kg zralých bezinek 0,5 kg cukru ...
- Vytvořeno 31. srpen 2017
- 15. Rakytníkový džem, jam - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Rakytníkový džem - příprava: Plody rakytníku očistíme, propláchneme a vložíme do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi cukru a 5 minut povaříme. Pak po částech ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 16. Ananasový džem, jam - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Ananasový džem - příprava: Ananasovou dužinu nakrájíme na menší kousky, stejně tak dužinu z ostatních druhů ovoce. Vše vložíme do kastrolu, promícháme, přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou a ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 17. Banánový džem, jam - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Banánový džem - příprava: Oloupané banány pokrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a džusem a pomalu vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, citronovou šťávu a hřebíček, znovu přivedeme k varu a za stálého ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 18. Rychlý džem, jam z banánů - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Rychlý džem z banánů - příprava: Banány rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme k nim želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi cukru a minutu povaříme. Přisypeme zbytek cukru, přivedeme k varu a ještě ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 19. Mandarinkový džem, jam - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Mandarinkový džem - příprava: Oloupané mandarinky nakrájíme nadrobno, promícháme s cukrem, kyselinou citronovou a želírovacím přípravkem a za stálého míchání 2 minuty povaříme. Poté promícháme s rumem ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 20. Pomerančový džem, jam - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Pomerančový džem - příprava: Kůru z 1 dobře opraného pomeranče ostrouháme. Ostatní pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, které zbavíme jemné slupky, a dužinu nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 21. Citrusový džem z domácí pekárny - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Citrusový džem z domácí pekárny - příprava: Citrusy oloupeme (včetně bílé slupky), nakrájíme na malé kousky a vložíme do pekárny. Přidáme cukr smíchaný s želírovacím přípravkem, zapneme program Džem (Jam) ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 22. Citronový džem s limetkami - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Citronový džem s limetkami - příprava: Oloupaný a nastrouhaný zázvor povaříme 5 minut ve vodě. Citrony a limetky nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme z nich dužinu, pokrájíme ji a přidáme do hrnce k zázvoru. ...
- Vytvořeno 9. březen 2017
- 23. Fíkový džem, jam - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Fíkový džem - příprava: Vodu svaříme s cukrem, přidáme nadrobno nakrájené fíky a citronovou kůru a přikryté pokličkou vaříme asi 20 minut. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a asi na 10 minut ...
- Vytvořeno 6. březen 2017
- 24. Džem z kiwi a jahod - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z kiwi a jahod - příprava: Oloupané kiwi nakrájíme na kousky a vložíme do kastrolu. Jahody zbavíme stopek, opereme, dáme ke kiwi a obojí rozmačkáme. Přisypeme želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi ...
- Vytvořeno 6. březen 2017
- 25. Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z kiwi s ananasovou příchutí - příprava: Kiwi oloupeme, pokrájíme, zalijeme džusem a rozmixujeme. Přidáme želírovací přípravek promíchaný se 2 lžícemi cukru, přivedeme k varu a 1 minutu povaříme. ...
- Vytvořeno 6. březen 2017
- 26. Rebarborový džem s jahodami - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Rebarborový džem s jahodami - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kousky, prosypeme 3/4 kg cukru a necháme do druhého dne odležet. Druhý den v kastrolu 10 minut povaříme, přidáme odstopkované a ...
- Vytvořeno 6. březen 2017
- 27. Rebarborový džem s ananasem a ořechy - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Rebarborový džem s ananasem a ořechy - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kostičky, lehce podlijeme šťávou z ananasového kompotu a zahříváme, až pustí šťávu. Pak je za stálého míchání rozvaříme. ...
- Vytvořeno 6. březen 2017
- 28. Malinový džem s rybízem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Malinový džem s rybízem - příprava: Hrst malin si dáme stranou, zbytek malin a rybíz prolisujeme v mlýnku na ovoce. Šťávu přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr, který za stálého míchání necháme rozpustit, ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 29. Malinový džem s banány - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Malinový džem s banány - příprava: Hrst očištěných malin si dáme stranou, ostatní prolisujeme v mlýnku na ovoce. Čistou malinovou šťávu přivedeme k varu, přidáme oloupané a pokrájené banány a citronovou ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 30. Malinový džem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Malinový džem - příprava: Čtvrtinu přebraných malin odložíme stranou, zbytek podlijeme troškou vody, povaříme a propasírujeme přes síto. Protlak vložíme do širšího kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 31. Meruňkový džem bez chemie - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Meruňkový džem bez chemie - příprava: Omyté a vypeckované meruňky pokrájíme na menší kousky a v kastrolu rozvaříme. Přidáme cukr a pomalu za stálého míchání svaříme na požadovanou hustotu. Horký džem ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 32. Rychlý meruňkový džem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Rychlý meruňkový džem - příprava: Dobře vyzrálé, omyté, vypeckované a na menší kousky pokrájené meruňky vaříme za stálého míchání asi 10 minut. Do cukru zamícháme želírovací přípravek a kyselinu citronovou, ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 33. Meruňkový džem s likérem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Meruňkový džem s likérem - příprava: Meruňky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, v hrnci promícháme s cukrem a přikryté necháme při nízké teplotě asi 4 hodiny "táhnout". Pak uvedeme do varu a za ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 34. Meruňkový džem s limetkou a meduňkou - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Meruňkový džem s limetkou a meduňkou - příprava: Omyté meruňky vypeckujeme a pokrájíme, vložíme do kastrolu, přidáme želírovací cukr a plátky z dobře omyté limetky, přivedeme k varu a za stálého míchání ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 35. Meruňkový džem s jablky a medem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Meruňkový džem s jablky a medem - příprava: Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na hodně malé kousky. Vložíme je do hrnce a vaříme asi 15minut (podle tvrdosti jablek). Potom přidáme ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 36. Meruňkový džem s rybízem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Meruňkový džem s rybízem - příprava: Opraný rybíz nasypeme do kastrolu, podlijeme troškou vody a vaříme tak dlouho, až změkne. Ještě zahorka3/4 rybízu prolisujeme přes síto. Meruňky nakrájíme na čtvrtky. ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 37. Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - příprava: Omytá jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme cukr, vodu, citronovou kůru a skořici a zprudka vaříme 10 minut. Přidáme cukr, necháme jej rozpustit, ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 38. Džem z arónie, černého jeřábu - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Džem z arónie, černého jeřábu - příprava: Obrané jeřabiny propláchneme studenou vodou, vložíme do kastrolu, přidáme cukr, skořici a hřebíčky a za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Jeřabiny občas ...
- Vytvořeno 5. březen 2017
- 39. Bezinkový džem se špendlíky - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Bezinkový džem se špendlíky - příprava: Do kastrolu vložíme bezinky a rozmačkáme je, přidáme vypeckované špendlíky a 5 minut povaříme. Pak přidáme želírovací přípravek a tolik cukru, kolik se doporučuje ...
- Vytvořeno 2. březen 2017
- 40. Hroznový džem z domácí pekárny - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Hroznový džem z domácí pekárny - příprava: Kuličky vína opereme, vložíme do nádoby pekárny, přidáme cukr a zalijeme jablečnou a citronovou šťávou. Nastavíme program Džem (Jam nebo Zavařenina) a necháme ...
- Vytvořeno 2. březen 2017
- 41. Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- ... a vaříme, až hrušky začnou houstnout. Pak přisypeme želírovací cukr a povaříme podle návodu na obalu. Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru. V džemu můžeme povařit ...
- Vytvořeno 26. únor 2017
- 42. Hruškový džem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Hruškový džem - příprava: Hrušky i jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme, podlijeme troškou vody, zasypeme cukrem a rozvaříme. Je-li ovoce tvrdší, můžeme je lehce promixovat ponorným mixérem. Přidáme ...
- Vytvořeno 26. únor 2017
- 43. Jablkový džem s citrusy - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Jablkový džem s citrusy - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nadrobno pokrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupané a pokrájené pomeranče, citronovou šťávu, kyselinu citronovou a želírovací ...
- Vytvořeno 26. únor 2017
- 44. Trvanlivý jablečný džem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Trvanlivý jablečný džem - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nahrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu, přidáme ocet a cukr, dobře promícháme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den uvaříme ...
- Vytvořeno 26. únor 2017
- 45. Broskvový džem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Broskvový džem - příprava: Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kastrolu, přidáme kyselinu citronovou a skořici a rozvaříme. Přidáme želírovací přípravek ...
- Vytvořeno 9. únor 2017
- 46. Nektarinkový džem - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Nektarinkový džem - příprava: Oloupané nektarinky vypeckujeme, dužinu nakrájíme na tenké plátky, v míse je zasypeme krystalovým i vanilkovým cukrem a necháme alespoň hodinu odstát. Pak je přendáme do ...
- Vytvořeno 9. únor 2017
- 47. Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Borůvkový džem z domácí pekárny - příprava: Čtvrtinu přebraných a opraných borůvek si odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a nalijeme do nádoby pekárny. Přidáme celé borůvky, želírovací cukr a kyselinu ...
- Vytvořeno 9. únor 2017