Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Broskvový džem - recept

Broskvový džem - příprava: Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kastrolu, přidáme kyselinu citronovou a skořici a rozvaříme. Přidáme želírovací přípravek promíchaný s troškou cukru a vaříme, až džem začne rosolovatět, přisypeme cukr a necháme jej rozpustit. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Do horkého džemu můžeme přidat dle chuti trochu rumu.

Broskvový džem - suroviny:

  • 1 kg dobře vyzrálých broskví
  • 600 g krystalového cukru
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 balíček želírovacího přípravku 2:1

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny